BiH: Amel Tuka učio najmlađe o važnosti discipline u ostvarivanju vrhunskih rezultata

- Advertisement -

Koliko je disciplina važna za ostvarivanje vrhunskih rezultata najbolje znaju oni koji su uspjeli ostvariti takve rezultate. Jedan od njih je i Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar i jedan od najboljih svjetskih srednjoprugaša. Tuka je proveo popodne s mališanima, polaznicima obuke UMiD Kids i učio ih koliko je disciplina značajna u životu svakoga od nas, prenosi Anadolu Agency (AA).

UMiD Kids je edukativno-interaktivni program za djecu koji se sastoji od 12 modula koji obrađuju teme važne za intelektualni, emocionalni i sociološki razvoj djeteta. Cilj ovog programa jeste da djeca postanu sigurnija, imaju veće samopouzdanje, bolju povezanost s roditeljima, školom, prijateljima i prijateljicama, te da postignu širu i jasniju sliku o sebi, drugima i svijetu u kojem žive, da razviju osjećaj za sebe i druge.

PROČITAJTE JOŠ:  Muzaferija: Danas sam se osjećala grozno, ali sutra želim jako dobar rezultat

“Moram priznati da mi je stvarno bilo lijepo i ugodno druženje s našom dječicom. Zaista su bili radoznali, imali su hiljade pitanja i drago mi je da sam im upravo ja mogao podijeliti svoje iskustvo i odgovoriti na njihova pitanja. Također, sretan sam jer su i oni meni odgovarali na pitanja šta žele biti u budućnosti i čime se žele baviti. Najviše smo govorili o disciplini i uvidjeli koliko nam je disciplina važna za bilo šta čime se budemo bavili u životu”, izjavio je Tuka i dodao da ga druženje s djecom odmara i da se trudi što više slobodnog vremena provoditi s njima.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija brusi formu pred finale Svjetskog kupa

Kako bi mališani i praktično naučili šta je disciplina u sportu, Tuka je organizovao kratku trku s njima. Istovremeno su učili kako se ponijeti kada pobijede, odnosno kako prihvatiti poraz i naučiti lekcije iz tog iskustva.

UMiD Kids provodi Institut za razvoj mladih KULT, a pohađaju ga mališani uzrasta od osam do deset godina. Svi troškovi nastali tokom provođenja obuke su besplatni za roditelje zahvaljujući podršci Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...