Sport

BiH: Amel Tuka učio najmlađe o važnosti discipline u ostvarivanju vrhunskih rezultata

0
BiH: Amel Tuka učio najmlađe o važnosti discipline u ostvarivanju vrhunskih rezultata, Life.ba
Amel Tuka, arhiv ( Haris Badzic - Anadolu Agency )

Koliko je disciplina važna za ostvarivanje vrhunskih rezultata najbolje znaju oni koji su uspjeli ostvariti takve rezultate. Jedan od njih je i Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar i jedan od najboljih svjetskih srednjoprugaša. Tuka je proveo popodne s mališanima, polaznicima obuke UMiD Kids i učio ih koliko je disciplina značajna u životu svakoga od nas, prenosi Anadolu Agency (AA).

UMiD Kids je edukativno-interaktivni program za djecu koji se sastoji od 12 modula koji obrađuju teme važne za intelektualni, emocionalni i sociološki razvoj djeteta. Cilj ovog programa jeste da djeca postanu sigurnija, imaju veće samopouzdanje, bolju povezanost s roditeljima, školom, prijateljima i prijateljicama, te da postignu širu i jasniju sliku o sebi, drugima i svijetu u kojem žive, da razviju osjećaj za sebe i druge.

“Moram priznati da mi je stvarno bilo lijepo i ugodno druženje s našom dječicom. Zaista su bili radoznali, imali su hiljade pitanja i drago mi je da sam im upravo ja mogao podijeliti svoje iskustvo i odgovoriti na njihova pitanja. Također, sretan sam jer su i oni meni odgovarali na pitanja šta žele biti u budućnosti i čime se žele baviti. Najviše smo govorili o disciplini i uvidjeli koliko nam je disciplina važna za bilo šta čime se budemo bavili u životu”, izjavio je Tuka i dodao da ga druženje s djecom odmara i da se trudi što više slobodnog vremena provoditi s njima.

LIFE:  BiH: Fudbaleri Sarajeva počeli s treninzima

Kako bi mališani i praktično naučili šta je disciplina u sportu, Tuka je organizovao kratku trku s njima. Istovremeno su učili kako se ponijeti kada pobijede, odnosno kako prihvatiti poraz i naučiti lekcije iz tog iskustva.

UMiD Kids provodi Institut za razvoj mladih KULT, a pohađaju ga mališani uzrasta od osam do deset godina. Svi troškovi nastali tokom provođenja obuke su besplatni za roditelje zahvaljujući podršci Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *