BiH: Fudbaleri Sarajeva počeli s treninzima

- Advertisement -

Nakon pauze zbog pandemije novog koronavirusa, koja je trajala duže od dva mjeseca, fudbaleri Sarajeva su danas u Trening centru Butmir počeli s treninzima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz “bordo“ kluba su istakli da je zbog strogih epidemioloških mjera ulazak u Trening centar Butmir omogućen isključivo igračima, stručnom štabu i drugom osoblju kluba.

“Poštujemo sve epidemiološke mjere predostrožnosti. Igrači dolaze u Trening centar Butmir u svojoj opremi, a po završetku treninga idu kući na tuširanje i presvlačenje, bez zadržavanja u kampu“, naveli su iz FK Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Uoči početka trenažnog procesa 18. maja na koronavirus testirani su igrači, stručni štab, te osoblje kluba koje je u direktnom kontaktu sa prvotimcima Sarajeva, a svi rezultati bili su negativni.

“Svim igračima i drugom osoblju urađeni su serološki testovi na koronavirus. Na osnovu rezultata možemo potvrditi da nemamo pozitivnih na koronavirus te da odmah možemo pristupiti treninzima”, rekao je doktor Reuf Karabeg, koordinator medicinskog tima FK Sarajevo, u srijedu za klupsku internet stranicu.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Premijer liga BiH prekinuta je 12. marta nakon što su odigrana 22 kola. U tom trenutku lidera na tabeli bilo je upravo Sarajevo sa 45 bodova, tri više od gradskog rivala Željezničara.

Nogometni/Fudbalski savez BiH još uvijek nije donio definitivnu odluku hoće li sezona biti potpuno prekinuta ili nastavljena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...