BiH: Počinju kvalifikacije za Neymarov globalni nogometni turnir

- Advertisement -

U četiri bh. grada – Mostaru, Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli – u narednih par sedmica biće održani kvalifikacijski turniri, a 22.05.2016. u Sarajevu i državno finale malonogometnog turnira Neymar Jr’s Five. Pobjednici BiH finala u julu putuju u Brazil, gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u svjetskom finalu, u kojem učestvuju ekipe iz 35 zemalja sa šest kontinenata.

Nakon debitantskog nastupa na Mundijalu u Brazilu 2014, BiH će ponovo imati svoje predstavnike na jednoj svjetskoj nogometnoj smotri, i ponovo u Brazilu. No, ovog puta riječ je o malom nogometu.

Naime, zvijezda Barcelone i brazilske reprezentacije, Neymar, je pokrenuo vlastiti globalni malonogometni turnir – Neymar Jr’s Five, u kojem će učestvovati ekipe iz 35 zemalja širom svijeta, među kojima je i BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Pucnjava kod sarajevske Vijećnice

U biti je riječ o malom nogometu 5-na-5, a pravo učešća imaju ekipe sa igračima (i igračicama!) između 16 i 25 godina starosti. Utakmice traju 10 minuta, a posebna „kvaka“ ovog takmičenja jeste u tome što kada jedna ekipa postigne pogodak time istovremeno izbacuje jednog protivničkog igrača iz nastavka meča.

P-20151209-00175_News

“To je zabavna i brza igra, koja zahtijeva dobru tehniku,” kaže Neymar.

Trenutno su u toku kvalifikacije širom svijeta, a najbolji iz 35 zemalja će se u julu okupiti na Svjetskom finalu u Neymarovom rodnom gradu Praia Grande u brazilskoj državi Sao Paolo. Pobjedničku ekipu će Neymar ugostiti na utakmici Barcelone na stadionu Camp Nou.

U našoj zemlji kvalifikacijski turniri će se održati u četiri grada, a najbolje ekipe će potom sudjelovati u državnom finalu. Pobjednici BiH finala će u julu biti Neymarovi gosti na Svjetskom finalu u Brazilu, gdje će u konkurenciji timova iz cijelog svijeta pokazati šta znaju i boriti se za naslov prvaka.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Alipašinom Polju gorio ugostiteljski objekat

Raspored kvalifikacijskih turnira je: Mostar – subota 16.04., Sarajevo – nedjelja 17.04., Banja Luka – subota 23.04. i Tuzla – nedjelja 24.04.2016. Državno finale je zakazano za 22.05.2016. u Sarajevu, na sportskom igralištu Metalac.

Za turnir se možete prijaviti putem e maila prijave@redbull.com.ba sa podacima za koji grad se prijavljujete i imenom tima i kontakt telefonom. Na web stranicamawww.neymarjrsfive.com i www.redbull.ba  se može pronaći više informacija o takmičenju i BiH kvalifikacijama.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Almir Kapić u Abu Dhabiju želi novi trofej u brazilskoj jiu-jitsi

Naš najbolji profesionalni borac u brazilskoj jiu-jitsi (BJJ) Almir...

Skandal u Srbiji: Fudbalski sudija uhapšen zbog dilanja droge

Vijest dana u susjednoj Srbiji, tačnije u Zaječaru je...

Futsaleri Mostar SG deklasirali Hercegovinu

FC Mostar Stari Grad u prvoj utakmici polufinalne serije...

Prije dvije godine napustio nas je legendarni Ivica Osim

Prvog maja prije dvije godine bosanskohercegovački fudbal, ali i...