Edin Džeko: U Zenici možemo do pobjede

- Advertisement -

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je danas u Hrasnici prvi trening pred dvomeč s Portugalom u okviru baraža za evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj naredne godine. Prvi napadač bh. reprezentacije Edin Džeko uoči treninga je izjavio da je atmosfera u taboru bh. tima dobra i da svi igrači s nestrpljenjem čekaju susret na “Bilinom polju”.

”Meni je drago što igramo prvu utakmicu na svom terenu gdje trebamo napraviti dobar rezultat. Nedostajat će nam nekoliko igrača, ali mislim da i bez njih možemo doći do pobjede”, izjavio je Džeko, koji je radi  što bolje komunikacije s medijima i navijačima danas pokrenuo novu zvaničnu web stranicu (www.edindzeko.ba).

Nogometaši BiH jučer su odigrali prijateljski meč sa Željezničarom. Pred ispunjenim tribinama stadiona “Grbavica” reprezentacija je slavila s 2:1, golovima Vedada Ibiševića u 4. i 38. minuti. Selektor Safet Sušić je u ovom meču odlučio da pruži priliku gotovo svim igračima, a pošteđeni su bili jedino Salihović i Hasagić.

PROČITAJTE JOŠ:  Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić idu u KPZ Zenica

Bivši igrač Željezničara koji je jučer nakon dugo vremena ponovo zaigrao na “Grbavici” Sanel Jahić, nije krio emocije zbog povratka u reprezentaciju. On smatra da je u prvom susretu baraža najbitnije da BiH ne primi pogodak.

”Lijep je osjećaj vratiti se na Grbavicu za proslavu Željinih 90 godina. Uvijek mi je bio cilj da igram za reprezentaciju i drago mi je što sam se vratio nakon duže pauze. Mislim da će prva utakmica protiv Portugala biti mnogo teža od druge”, rekao je Jahić.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Vedad Ibišević smatra da će utakmica u Zenici sigurno biti teška, ali ističe da je to tek prvo poluvrijeme i da konačni rezultat neće odrediti ko će igrati na EP-u naredne godine. ”Mi smo tu da se spremimo što bolje možemo i da damo sve od sebe da napravimo iznenađenje. Pokazali smo da znamo igrati protiv jakih reprezentacija”, rekao je Ibišević. Prvi susret između BiH i Portugala bit će odigran u petak, 11. novembra u 20 sati na stadionu ”Bilino polje” u Zenici.
Uzvratni meč na rasporedu je 15. novembra u Lisabonu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...