Sport

Bilijar: BiH osvojila dvije medalje na Kupu nacija

0
Bilijar: BiH osvojila dvije medalje na Kupu nacija, Life.ba

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u bilijaru ostvarila je sjajan rezultat na Kupu nacija koji se održao na Sjevernom Kipru.

Naša selekcija koju je predvodio selektor Senad Pehlivanović nastupila je u sastavu, kapiten Faruk Terzić, Ajdin Piknjač i Zlatan Pehlivanović.

Bilijar: BiH osvojila dvije medalje na Kupu nacija, Life.ba

U obje pojedinačne konkurencije, juniorskoj i kadetskoj, osvojili  smo medalje. Faruk Terzić je u finalu nakon velike borbe poražen 8:9 od aktuelnog evropskog prvaka, Nijemca Christiana Froelicha, koji ga je savladao i u prvom krugu takmičenja.

Faruk je bio nadomak pobjede u finalu, ali pokazao je da je podigao svoju igru na nivo najboljih evropskih igrača u svojoj generaciji.

Bilijar: BiH osvojila dvije medalje na Kupu nacija, Life.ba

U kadetskoj konkurenciji Pehlivanović je ostvario dvije pobjede i dva poraza, a Piknjač je stigao do polufinala i osvojio bronzanu medalju.

LIFE:  Aleksander Čeferin: Za nas je najvažnije da znamo ko je šampion, ko drugi, ko treći

I Piknjač je izgubio u odlučujućoj partiji, bolji je bio Nijemac Dennis Laszkowski, 9:8. Nijemac je kasnije osvojio trofej.

U ekipnoj konkurenciji naša ekipa se plasirala među osam najboljih gdje je poražena od Slovačke, 1:2.

– Izuzetno smo zadovoljni onim što su momci napravili. Faruk i Ajdin su poraženi od osvajača trofeja, i to u mečevima koji su vrlo lako mogli završiti našim pobjedama. Nijemci su bili dominantni, osvojili su bukvalno sve, ali za nas je važno da smo pokazali kako imamo kvalitet da se borimo s najboljima – rekao je selektor reprezentacije i predsjednik Bilijar saveza BiH, Senad Pehlivanović.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *