Bilijar: Bronza za Pehlivanovića, četvrta medalja za BiH

- Advertisement -

I u trećoj disciplini odigranoj na Evropskom prvenstvu za omladince u bilijaru, koje se održava u Veldhovenu (Holandija), jedna medalja završila je na prsima igrača iz Bosne i Hercegovine.

Sanjin Pehlivanović osvojio je bronzanu medalju u disciplini „8“ u konkurenciji juniora (do 19 godina), a to je četvrta medalja za BiH, Sanjin je postao evropski šampion u disciplini „10“ dok je Ajdin Piknjač bio bronzani u disciplinama „10“ i „14“ u konkurenciji kadeta (do 17 godina).

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

U osmini finala igrao se bh. duel, Sanjin je savladao Faruka Terzića 7:5, a onda je u polufinalu nadigrao Holanđanina Quintona Porgensa, 7:3.

Pehlivanović je polufinale igrao protiv Rusa Dmitrija Škudova, vodio je 5:4, ali Škudov je uvezao tri partije zaredom i osigurao finale protiv Nijemca Christiana Froenlicha.

Jučer su počeli mečevi u posljednjoj disciplini u pojedinačnoj konkurenciji „9“, a sva tri naša predstavnika prošla su prve prepreke. Pehlivanović i Terzić u juniorskoj, te Piknjač u kadetskoj. Završnica se igra u nedjelju i ponedjeljak.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

U nedjelju u 20 sati na programu je i četvrtfinale u ekipnoj konkurenciji, Bosna i Hercegovina igra protiv Finske za plasman u polufinale koji znači i osvajanje medalje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...