Bilijar: Juniorska reprezentacija BiH prvi put na Evropskom prvenstvu, Pehlivanović brani titulu

- Advertisement -

Bilijar u Bosni i Hercegovini posljednjih godina doživljava pravi procvat, a najzaslužniji za to je Sanjin Pehlivanović, jedan od najvećih svjetskih talenata u ovom sportu.

Sanjinovim putem krenulo je još mnogo dječaka i djevojčica u BiH, a rezultat toga je da će naša država po prvi put u historiji imati reprezentaciju u ekipnom Evropskom šampionatu koje će se od 22. do 29. jula održati u holandskom Veldhovenu.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Pehlivanović je proteklih godina pokupio veliki broj zlatnih medalja u kadetskoj (do 17 godina) i juniorskoj (do 19 godina) konkurenciji, a u Holandiji će braniti titulu u disciplini 9.

Osim 18-godišnjeg Pehlivanovića, BiH će predstavljati Faruk Terzić u juniorskoj i Ajdin Piknjač u kadetskoj konkurenciji, a zajedno će kao reprezentacija igrati juniorsko takmičenje.

Senad Pehlivanović, predsjednik Bilijarskog saveza Bosne i Hercegovine, i najbolji trener u državi, prije polaska bh. ekspedicije poželio je puno sreće našim mladim momcima koji će već danas početi svoje mečeve u disciplini „14“ (straight pool).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...