Bilijar ujedinio region

- Advertisement -

Da sport ujedinjuje najbolji primjer bilo je Evropsko prvenstvo za mlade koje se odigralo u Holandiji.

Tokom sedmodnevnog takmičenja najviše vremena zajedno provodili su igrači i igračice iz regiona, a njihov zajednički snimak pokazuje da su bliski i u privatnom životu.

Na slici su, sa zastavama svojih država, pozirali bh. reprezentativci Sanjin Pehlivanović, Faruk Terzić i Ajdin Piknjač, trener reprezentacije Srbije Đorđe Pecelj, reprezentativka ove zemlje Bojana Šarac i igrači Haris Trtovac i Lazar Kostić, te hrvatski igrači Tin Petljak, Ivan Galić, Luka Galić i Mario Gulić. Zajedno s njima bili su i slovenački sudija Miha Vovko i hrvatski Nikola Pešo.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Igrači iz bivše Jugoslavije imali su veoma zapažen nastup. Reprezentacija Hrvatske bila je srebrna u juniorskoj konkurenciji, a bronze su osvojili Tin Petljak i Luka Galić. Bojana Šarac (Srbija) je osvojila srebrnu medalju.

Najviše medalja otišlo je u Bosnu i Hercegovinu. Sanjin Pehlivanović osvojio je zlato i bronzu, a Ajdin Piknjač dvije bronze.

Takmičari iz regiona povezani su i kroz projekat Balkan Pool Tour, koji se već dvije godine uspješno organizira uz učešće više od 300 igrača iz raznih država.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...