Sport

Bilijar ujedinio region

0

Da sport ujedinjuje najbolji primjer bilo je Evropsko prvenstvo za mlade koje se odigralo u Holandiji.

Tokom sedmodnevnog takmičenja najviše vremena zajedno provodili su igrači i igračice iz regiona, a njihov zajednički snimak pokazuje da su bliski i u privatnom životu.

Na slici su, sa zastavama svojih država, pozirali bh. reprezentativci Sanjin Pehlivanović, Faruk Terzić i Ajdin Piknjač, trener reprezentacije Srbije Đorđe Pecelj, reprezentativka ove zemlje Bojana Šarac i igrači Haris Trtovac i Lazar Kostić, te hrvatski igrači Tin Petljak, Ivan Galić, Luka Galić i Mario Gulić. Zajedno s njima bili su i slovenački sudija Miha Vovko i hrvatski Nikola Pešo.

Bilijar ujedinio region, Life.ba

Igrači iz bivše Jugoslavije imali su veoma zapažen nastup. Reprezentacija Hrvatske bila je srebrna u juniorskoj konkurenciji, a bronze su osvojili Tin Petljak i Luka Galić. Bojana Šarac (Srbija) je osvojila srebrnu medalju.

LIFE:  Sergio Aguero na kraju sezone napušta Manchester City

Najviše medalja otišlo je u Bosnu i Hercegovinu. Sanjin Pehlivanović osvojio je zlato i bronzu, a Ajdin Piknjač dvije bronze.

Takmičari iz regiona povezani su i kroz projekat Balkan Pool Tour, koji se već dvije godine uspješno organizira uz učešće više od 300 igrača iz raznih država.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like