Sport

Bin Hammamu ostaje doživotna zabrana

0
Bin Hammamu ostaje doživotna zabrana, Life.ba

Bin Hammamu ostaje doživotna zabrana, Life.baBivšem kandidatu za predsjdnika FIFA Mohammedu Bin Hammamu odbijena je žalba na doživotnu suspenziju iz nogometa. Bin Hammam je tu kaznu dobio nakon optužbi za korupciju pri glasanju za domaćine Svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

“Žalba koju je uputio Mohammed Bin Hammam je odbijena i odluka Etičkog komiteta FIFA je potvrđena”, kaže se u saopštenju FIFA.

“Zbog toga suspenzija, kojom se zabranjuje bilo kakav rad u nogometu na nacionalnom i međunarodnom nivou, ostaje na snazi”, dodaje se u saopštenju.

Bivši predsjednik Azijske nogometne konfederacije i član Izvršnog komiteta FIFA bio je protivkandidat Seppu Blatteru u borbi za mjesto predsjednika svjetske kuće nogometa. Ipak, Bin Hammam je povukao svoju kandidaturu pred izbore, nakon  čega je suspendovan zbog optužbi da je potkupio zvaničnike Kariba. Blatter je potom izborio četvrti mandat na čelu FIFA. Bin Hammam je dobio doživotnu suspenziju pošto je prekršio nekoliko etičkih kodova, među kojima je i podmićivanje. Od tada, on je negirao te optužbe i najavio je da će svoj slučaj predati Sudu za arbitražu u sportu u Lozani.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *