Blaž Slišković više nije trener HŠK Zrinjski

- Advertisement -

Blaž Slišković više nije trener aktuelnog viceprvaka Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski iz Mostara, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon nekoliko razgovora Slišković i čelnici popularno zvanih ”plemića” usaglasili su se da novi ugovor neće potpisati.

”Trenerom Zrinjskog sam imenovan četiri puta, što je najbolja potvrda da ovom klubu ne znam reći ne, ali odluka da ne produljimo ugovor je zapravo jedina ispravna i logična. Jednostavno, kao što je bio slučaj i prije godinu dana, moja želja za preuzimanjem nekog kluba izvan granica BiH i dalje postoji, tako da od mene definitivno ne bi bilo odgovorno da sam pristao na nastavak suradnje, a onda vrlo brzo odstupio. Puno je poštenije zaključiti ovu uspješnu priču koju smo zajednički pisali i dati priliku nekom drugom treneru da s momčadi krene u pripreme za novu sezonu”, izjavio je za oficijelnu internet stranicu Zrinjskog Slišković.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Četvrti put šefom stručnog štaba Zrinjskog Slišković je imenovan 13. avgusta 2018. godine, a u 34 službene utakmice sa ekipom je ostvario 19 pobjeda, devet remija i šest poraza.

Sa Sliškovićem Zrinjski je osvojio dva posljednja naslova prvaka BiH. Klupski je rekorder sa 172 utakmice kao trener Zrinjskog.

Slišković će do eventualnog pronalaska angažmana u inostranstvu obnašati funkciju savjetnika Uprave HŠK Zrinjski za sportska pitanja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...