Bobby Charlton o rekordu Rooneya: Lagao bih kada bih rekao da nisam razočaran

- Advertisement -

Navikao sam na tu čast da budem najbolji Unitedov strijac svih vremena. Imali smo nekoliko nevjerovatnih strijelaca na Old Traffordu i oni su postigli mnoge golove, ali je već dugo očito da će Rooney najvjerovatnije biti onaj koji će oboriti moj rekord. Taj dan je došao i lagao bih kada bih rekao da nisam razočaran što više nisam rekorder. Ipak, mogu iskreno reći da sam sretan zbog njega. Zaslužuje mjesto u knjigama historije, rekao je 80-godišnji Charlton

Legenda Manchester Uniteda Sir Bobby Charlton do jučer je bio najbolji strijelac u historiji kluba s Old Trafforda, ali ga je s “trona” skinuo Wayne Rooney, postigavši 250. gol i to u sudijskog nadoknadi na gostovanju njegovog kluba kod Stoke Cityja, prenosi Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Rooney je u subotu u četvrtoj minuti sudijske nadoknade donio bod svom timu nakon što je izveo slobodan udarac, a sebi je priuštio titulu najboljeg strijelca u historiji kluba, postigavši 250. gol u 546. nastupa u svim takmičenjima. Charlton je u znatno više utakmica, njih 758, postigao 249 pogodaka.

“Navikao sam na tu čast da budem najbolji Unitedov strijac svih vremena. Imali smo nekoliko nevjerovatnih strijelaca na Old Traffordu i oni su postigli mnoge golove, ali je već dugo očito da će Rooney najvjerovatnije biti onaj koji će oboriti moj rekord. Taj dan je došao i lagao bih kada bih rekao da nisam razočaran što više nisam rekorder. Ipak, mogu iskreno reći da sam presretan zbog njega. Zaslužuje mjesto u knjigama historije”, rekao je 80-godišnji Charlton.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesvakidašnji prizor: Zmija prekinula meč u Srbiji, ujela sudiju, ali je postao heroj

Ni Wayne Rooney nije krio oduševljenje zbog ostvarenog uspjeha. On je, kako kaže, timski igrač, ali “rekordi su bitni”.

“Charlton je došao u svlačionicu i čestitao mi, tako da znam da mu je na neki način drago”, rekao je Rooney i dodao:

“On je ikona kluba i engleskog fudbala. Tek kada dođete na Old Trafford vidite koliko je, ustvari, značajan. Nikad nisam ni sanjao da mogu da dam toliko golova, da prestignem takvu legendu. Osjećam veliko poštovanje prema njemu.”

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...