Bokserski klub ‘Zlatni ljiljani’ pokrenuo program stipendiranja

- Advertisement -

Udruženje Bokserski klub “Zlatni ljiljani” danas je predstavio program nove generacije šampiona, kojim želi uključiti fizička i pravna lica u aktivnosti stipendiranja nabavke opreme za sedam najperspektivnijih boraca ovog kluba, koji su ostvarili zapažene rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Iz kluba su predstavili pakete za zainteresovane pokrovitelje.

– Stipendija se realizira kroz nabavku paketa opreme u paketu od 800 KM. Svi zainteresovani mogu podržati pakete – zlatni pokrovitelj šampiona (800 KM), srebreni pokrovitelj šampiona (500 KM), bronzani pokrovitelj šampiona (250 KM) i prijatelj boksa (100 KM). Paketi će sadržavati patike, pakete čarapa, bokserske dresove, štitnike, kacigu, bandaže, trenerke, majice, peškire i torbe, te će cijeli iznos biti realiziran u nabavci opreme – poručio je predsjednik Upravnog odbora Bokserskog kluba “Zlatni ljiljani” Adnan Pašić.

PROČITAJTE JOŠ:  Mesud Pezer osvojio bronzu na Evropskom bacačkom kupu u Portugalu

Iz kluba poručuju da je izuzetno važno da društveno odgovorne kompanije i pojedinci podrže ovu vrstu aktivnosti, jer su u vremenu pandemije “Covid-19” individualni sport, a posebno olimpijski boks naišao na velike izazove u radu.

– Želimo biti oslonac perspektivnim sportistima. Imamo boksere koji su državni prvaci, koji trebaju podršku. Želimo u narednom periodu uključiti i veći broj žena u trening, te mladima ponuditi priliku da steknu samopouzdanje, fizičku spremu i budu sportisti. Ovakvim programom mi stvaramo okvir da se naši planovi ispune. Nadamo se da će privatni sektor i građani imati sluha za našu inicijativu – dodaje Pašić.

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

Uplate se mogu izvršiti na račun Udruženja BK “Zlatni ljiljani” kod UniCredit Bank: 3389002207975120, a svi donatori će biti pozvani na službenu dodjelu opreme, priznanja i zahvalnica po završetku akcije. Akcija traje do kraja marta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...