Brazilci skinuli prokletstvo stadiona Mineirao

- Advertisement -

Prije pet godina, na stadionu Mineirao u Belo Horizonteu Brazil je demoliran u polufinalu Svjetskog prvenstva, Nijemci su sa 7:1 prošli u finale a kasnije i osvojili trofej savladavši Argentinu (2:0).

Mnogi navijači Brazila plašili su se da li će „prokletstvo stadiona Mineirao“ pratiti njihovu selekciju i u duelu protiv Argentine, u polufinalu Copa Americe, ali na njihovu sreću „Karioke“ su savladale najvećeg rivala, 1:0, i došli na korak od titule najbolje ekipe Južne Amerike.

Nakon nešto opreznijeg početka, prva ozbiljnija prilika Brazilaca završila je u mreži protivnika. Igrala se 29. minuta, Dani Alves je napravio dar-mar u odbrani Argentine, dodao Robertu Firminu na desnu stranu, uslijedio je sjajan pas u sredinu šesnaesterca gdje usamljeni Gabriel Jesus pogađa sa nekoliko metara za 1:0.

Argentinci su umalo izjednačili iz svoje prve šanse, u 29. minuti. Leo Messi je izveo slobodan udarac, Sergio Aguero šutirao glavom, a prečka je spasila gol Brazila.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

U drugom dijelu Gaučosi su napadali, Messi je pogodio stativu, ali Alisson je ostao nesavladan. Kazna za promašaje stigla je u 71. minuti. Ovaj put Jesus je bio asistent, a Firmino strijelac.

Drugo polufinale igra se u četvrtak ujutro u 2.30 (Arena sport 1), a sastaju se Čile i Peru.

Brazil 2:0 Argentina

BELO HORIZONTE: Stadion Mineirao. Sudija: Roddy Zambrano (Ekvador). Strijelci: 1:0 – Jesus (19), 2:0 – Firmino (71). Žuti kartoni: Allan, Alves (Brazil), Tagliafico, Acuna, Foyth, Lautaro (Argentina).

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

BRAZIL: Alisson, Dani Alves, Marquinhos (od 64. Miranda), Thiago Silva, Alex Sandro, Arthur, Casemiro, Jesus (od 81. Allan), Coutinho, Everton (od 46. Willian), Firmino. Selektor: Tite.

ARGENTINA: Armani, Foyth, Pezzella, Otamendi, Tagliafico (od 85. Dybala), De Paul (od 67. Lo Celso), Paredes, Acuna (od 59. Di Maria), Messi, Lautaro, Aguero. Selektor: Lionel Scaloni.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...