Sport

Brzoklizači BiH osvojili tri medalje na “Alpe Adria Trophyju” u Beogradu

0
Brzoklizači BiH osvojili tri medalje na “Alpe Adria Trophyju” u Beogradu, Life.ba

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Tarik Omeragić, Samra Selimbegović, Ermin Raščić, Omar Saletović i Illan Krstić (članovi KKK “Bosna” iz Sarajeva), sa trenerom Nihadom Bašićem, osvojili su tri medalje (dva srebra i bonzu) na  Međunarodnom takmičenju serije “Alpe Adria Trophy” u Beogradu.

Na takmičenju je nastupilo 67 brzoklizača iz sedam zemalja (Austrija, Hrvatska, BiH, Mađarska, Slovenija, Bugarska i Srbija), saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Tarik Omeragić je klizao izvanredno i u ukupnom plasmanu utrke na 500 m osvojio je srebrenu medalju i rezultatom 44,5 sekundi ispunio normu za nastup na narednom evropskom i svjetskom prvenstvu.

Samra Selimbegović je također osvojila srebrenu medalju ali vrijeme koje je postigla na 500 m nije bilo dovoljno za normu za EP i SP, što će pokušati ostvariti polovinom ovog mjeseca u Budimpešti.

LIFE:  NADAL MORA PLATITI 10.000.000 EURA: Nije ispoštovao ugovor vezan za južnoameričku turneju

Omar Saletović je osvojio je bronzanu medalju, dok je Ermin Raščić bio je četvrti, sa novim ličnim rekordom, drugi put u deset dana, što je ohrabrenje pred njegov nastup na EYOF-u 2019. Illan Krstić je zauzeo solidno osmo mjesto, navodi se u saopćenju.

Fena


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like