Bulić: Nadam se da više nikada Slobodu neće trebati vraćati u Premijer ligu

- Advertisement -

Rukometaši tuzlanske Slobode u subotu, u posljednjoj utakmici Prve federalne lige – grupa Sjever, dočekuju ekipu Lukavca, a pobjedom bi trebali ovjeriti titulu prvaka, ujedno i novog člana Premijer lige BiH.

Međutim, u klubu kažu da će na proslavu ulaska u Premijer ligu BiH morati sačekati dok se rukometni savezi FBiH i RS ne usaglase o broju ekipa koje će ispasti, odnosno, ući u ligu.

– Razlika u kvaliteti je takva da očekujemo sigurnu pobjedu protiv Lukavca. Povod za slavlje je lijep, jer nakon tog koraka, nadam se, možemo slaviti i povratak u društvo najboljih bh. klubova. U klub su došli konkretni ljudi koji su znali šta žele, igrači su to realizovali i u subotu ćemo s našim navijačima proslaviti veliki uspjeh – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare kapiten Slobode i prvi strijelac Davor Kadić.

Trener Mirza Bulić osvrnuo se na cijeli tok prvenstva u kojem su od početka do kraja borbu za naslov prvaka vodili s ekipom Krivaje iz Zavidovića.

– Poraženi smo u Mejdanu, na našoj prvoj domaćoj utakmici, ali smo uzvratili u revanšu, u Zavidovićima. Sezona je bila teška, nismo smjeli napraviti kiks. Ovo je drugi put da kao trener Slobodu vraćam u Premijer ligu, a nadam se da se to više nikada neće dešavati. Mi smo prvi prvaci BiH u rukometu, prvi učesnici Lige za prvaka Evrope i mjesto nam je među najboljima – naglasio je Bulić, zahvalivši upravi kluba na vrhunskim uslovima obezbijeđenim za rad i takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Dopredsjednik Upravnog odbora Damir Bećirović podsjetio je da je Sloboda za sedam proteklih mjeseci ostvarila sjajne rezultate, dodavši da cilj klupskog rukovodstva nije samo da se Sloboda vrati u elitu bh. rukometa.

– Naš cilj za iduću sezonu je nastup u Evropi, naravno uz dodatna pojačanja. Nadam se da će nas u tome podržati lokalna zajednica, tim prije što u ovoj godini slavimo 60-godišnjicu kluba, koju ćemo, također, na odgovarajući način obilježiti – izjavio je Bećirović.

Predsjednik UO Ismar Šabović kaže da se uprava nije često oglašavala u javnosti, jer su radili svoj posao. Sada su na pragu ulaska u Premijer ligu BiH, što nije bilo lako ostvariti, jer klub, kao i cijeli TK, u rukovodstvu RS FBiH i RS BiH nema nijednog svog čovjeka, a time ni uticaja.

– Nije nam u ovoj ligi rival bila samo Krivaja, tu su i Čelik i Čelik Junior i druge ekipe. Odavno smo premašili nivo Prve federalne lige što smo u Kupu BiH dokazali protiv Gračanice koja se sada bori za titulu prvaka, a mi smo je u Mejdanu pobijedili – naglasio je predsjednik UO.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Podsjetio je da je 95 posto sredstava za egzistenciju kluba osigurano iz privatnih firmi.

– Donatori nemaju nikakav interes da ulažu u klub koji se takmiči u nižem rangu, pa je njihova podrška, na naše molbe i zahtjeve, više kao neka vrsta humanitarne pomoći. Ako u narednoj sezoni naiđemo na podršku Grada Tuzla i TK, sigurno da ćemo u prvenstvu igrati značajnu ulogu – smatra Šabović.

Naglasio je da se u subotu neće slaviti povratak u Premijer ligu, nego osvajanje titule prvaka federalne lige u grupi Sjever.

– Iako je RS FBiH usvojio odluku da u Premijer ligu BiH ulaze prvaci grupa Sjever i Jug (Sloboda i Iskra Bugojno), ne zna se šta će odlučiti RS RS. Nakon što su odbili osnivanje Premijer B lige, teško je reći šta će se dalje dešavati u procesu odlučivanja o sistemu takmičenja u narednoj sezoni – zaključio je Šabović.

Napomenuli su da će u subotu program proslave titule prvaka grupe Sjever početi u 13 sati, nastupom mlađih selekcija kluba, dok će u 18 sati Sloboda odigrati posljednju utakmicu prvenstva protiv Lukavca. Nakon toga, bit će upriličena dodjela pehara i medalja igračima, rečeno je na konferenciji za novinare.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...