Bundesliga: Derbi Bayerna i Bayera već u prvom kolu

- Advertisement -

Derbijem između Bayerna iz Minhena i Bayera iz Leverkusena na Allianz Areni 18. augusta počet će nova sezona njemačke fudbalske Bundeslige. Unija njemačkih fudbalskih klubova (DFL) saopćila je termine i raspored odigravanja utakmica 55. sezone Bundeslige koju će na Allianz Areni otvoriti aktuelni prvak Bayern i njegov ljuti rival Bayer.

Preostali mečevi prvog kola Bundeslige za sezonu 2017/2018 na rasporedu su 19. i 20. augusta, a sastaju se Hoffenheim-Werder Bremen, Borussia Monchengladbach-Koln, Hertha Berlin-Stuttgart, Freiburg-Eintracht Frankfurt, Schalke 04-Leipzig, Hamburg-Augsburg, Mainz 05-Hannover 96 i Wolfsburg-Borussia Dortmund, javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Posljednje, 34. kolo predstojeće sezone Bundeslige na rasporedu je 12. maja naredne godine.

Aktuelni prvak i viceprvak njemačke Bayern Minhen i Leipzig snage će odmjeriti u 10. kolu, a već u narednom kolu na rasporedu će biti vječiti derbi njemačkog fudbala između Bayerna i Borussije iz Dortmunda.

Zbog Svjetskog prvenstva koje će se na ljeto naredne godine igrati u Rusiji i u Bundesligi će pauza na polovici sezone biti nešto kraća u odnosu na ranije godine. Tako će njemački klubovi 17. kolo Bundeslige odigrati 17. decembra, a na terene se vratiti i drugi dio sezone početi 12. januara.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...