Čelik na drugom festivalu ragbija ugostio 450 mališana iz četiri države

- Advertisement -

Ragbi klub Čelik domaćin je 2. dječijeg ragbi festivala, koji je ove godine na Stadionu Kamberovića polje okupio oko 450 dječaka i djevojčica iz 11 klubova iz četiri države: Italije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Turnir se i ove godine igra u pet kategorija, uzrasta od šest do 14 godina, a goste su pozdravili zenički gradonačelnik Fuad Kasumović, ambasador Velike Britanije Mathew Field, koji je već postao prijatelj zeničkog kluba i bh. ragbija te italijanski ataše za kulturu u BiH Dante Alighieri.

PROČITAJTE JOŠ:  Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

-Na ovaj internacionalni turnir, došli su nam naši prijatelji iz tri zemlje i mislim da će to biti jedan divan dan za ragbi. Raduje nas novi susret s našim prijateljima iz BiH i inozemstva, koje ćemo pozivati i narednih godina da nam budu gosti u Zenici – ističe predsjednik Čelika Goran Zovko, koji napominje da su u goste bili pozvali i mališane iz Crne Gore, ali su bili spriječeni da dođu ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

-Mi se nadamo da će i drugi ragbi klubovi u BiH, a koji također rade na pridobijanju djece u ovaj sport, ali to ide jako teško, biti u prilici da organiziraju ovakve festival dječijeg ragbija. Mi u Čeliku imamo i malo sreće, ali i dosta zananja kojim smo i privikli veliki broj djece. Naša Škola ragbija već daje rezultate, jer na treninzima imamo preko 100 mališana – napominje Zovko, koji dodaje kako zenički mališani ne plaćaju treninge u Školi ragbija.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...