Četvorica reprezentativaca BiH “na meti” turskog Fenerbahcea

- Advertisement -

Fudbalski klub Fenerbahce, turski velikan kojem u ovoj sezoni ne cvatu ruže i koji će na ljeto rekonstruisati ekipu, pored Edina Višća koji je odavno na listi želja “žutih kanarinaca”, zainteresovan je za usluge još četvorice fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Volkan Kazak, pomoćni trener u stručnom štabu Fenerbahcea, je bio na utakmici prvog kola grupe “J” kvalifikacija za EURO 2020, u kojem je BiH u subotu pobijedila Armeniju (2:1) na stadionu “Grbavica” u Sarajevu, gdje je pomno pratio Radeta Krunića, Muhameda Bešića, Darka Todorovića i Eldara Ćivića, prenosi Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Muzaferija: Danas sam se osjećala grozno, ali sutra želim jako dobar rezultat

U prijestolnicu BiH stigao je po nalogu Ersuna Yanala, šefa stručnog štaba Fenerbahcea, obzirom da na ljeto ugovor ističe čak četrnaestorici igrača te će samo s rijetkima biti produžena saradnja zbog jedne od najlošijih sezona u historiji kluba.

Prema pisanju pojedinih medija u Turskoj, Kazanu se posebno svidio Todorović, iako nije na prioritetnoj listi fudbalera koje želi “Fener”. Oduševljen je bio agresivnošću i borbenošću Bešića, ali i cjelokupnom partijom Krunića.

I u narednom periodu nastavit će ih pratiti, a da li će neko od spomenutih reprezentativaca BiH od naredne sezone obući dres Fenerbahcea bit će poznato u narednim sedmicama.

PROČITAJTE JOŠ:  Samira Hurem više nije selektorka ženske nogometne reprezentacije BiH

Fudbalski reprezentativci BiH sutra, 26. marta, na zeničkom stadionu “Bilino polje” od 20.45 sati bit će domaćini Grčkoj u drugom kolu grupe “J” kvalifikacija za EURO 2020.

U prvom kolu Grci su pobijedili na gostovanju u Vaduzu Lihtenštajn, rezultatom 2:0, ali u BiH stižu oslabljeni neigranjem nekolicine povrijeđenih standardnih reprezentativaca. Za utakmicu “ljutih rivala”, u kojima je u minulim kvalifikacionim ciklusima bilo i značajnih incidenata, vlada veliko interesovanje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...