Chelsea postigao dogovor sa Ajaxom: Ziyech stiže na ljeto

- Advertisement -

Holandski mediji objavili su da je londonski Chelsea postigao dogovor o prelasku Hakima Ziyecha, fudbalera Ajaxa, ali da će realizacija transfera sačekati ljetni prelazni rok, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodno Ajax i Chelsea su se dogovorili o visini obeštećenja za marokanskog fudbalera, koje bi trebalo iznositi 45 miliona eura.

Frank Lampard, menadžer Chelseaj želio je dovesti Ziyecha tokom zimskog prijelaznog roka, ali Ajax nije ni pomišljao na prodaju jednog od najboljih igrača. Tako će navijači “plavaca“ morati sačekati ljeto kako bi klub doveo veliko pojačanje, a do tada se nadaju da će i bez –godišnjeg Ziyecha izboriti plasman među četiri najbolja tima Premier lige, a samim tim i Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Ziyechove ambicije do kraja sezone su da sa Ajaxom osvoji holandsko prvenstvo i Kup, te da proba doći do pehara u Ligi Evrope.

Iako je dogovor dva kluba postignut mediji navode da je važno istači da sklopljeni sporazum nije obvezujući i da su vrata još uvijek otvorena i za ostale klubove. Eventualni neuspjeh Chelseaja u nastojanju da se plasira u Ligu šampiona mogao bi imati presudnu ulogu u realizaciji transfera.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Ziyech, koji je rođen u Holandiji, profesionalnu karijeru počeo je u Heerenveenu. Zatim je nastupao za Twente, da bi 2016. godine stigao u slavni klub iz Amsterdama. Za “kopljanike“ je odigrao 157 takmičarskih utakmica i postigao 47 golova. U dresu reprezentacije Maroka nastupio je 32 puta uz 14 pogodaka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...