Chelsea zvanično objavio da je Lampard novi menadžer

- Advertisement -

Fudbalski klub Chelsea jutros je zvanično potvrdio da je Frank Lampard imenovan za novog menadžera.

Nekada sjajni vezni fudbaler, koji je najveći dio karijere proveo upravo u Chelseaju, potpisao je ugovor na tri godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Izuzetno sam ponosan što se vraćam u Chelsea kao menadžer. Svi znaju kolika je moja ljubav prema ovom klubu i istoriji koju smo ispisali. Međutim, moj jedini fokus biće na posao i pripreme za predstojeću sezonu. Ovdje sam da naporno radim, donesem nastavak uspjeha klubu i jedva čekam da počnem”, kazao je 41-godišnji Lampard za klupsku internet stranicu.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Imenovanje Lamparda za menadžera Chelseaja došlo je devet dana nakon što mu je Derby County, koji je prošle sezone odveo do play-offa Championshipa, dao dozvolu da počne pregovore.

Nekada sjajni vezni fudbaler je na klupi kluba sa Stamford Bridgea naslijediće Italijana Maurizija Sarrija, koji je napustio posao nakon samo jedne sezone i preuzeo Juventus.

Tokom blistave igračke karijere Lampard je čak 13 sezona nosio dres “plavaca” za koje je odigrao 648 takmičarskih utakmica i postigao 211 golova.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

S Chelseajem je osvojio čak 11 pehara, među kojima su i tri naslova šampiona Engleske te po jedan u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Igrao je još za West Ham, Swansea, Manchester City i New York City. Igračku karijeru okončao je 2016. godine, a menadžer Derbyja postao je 31. maja 2018.

Za reprezentaciju Engleske nastupio je 106 puta uz 29 pogodaka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...