Cijeli svijet je trčao za one koji ne mogu

- Advertisement -

Više od 100.000 registriranih trkača na više od 200 lokacija u 66 zemalja svijeta pretrčalo je u nedjelju ukupno 934.484 kilometra u okviru Wings for Life World Run, jedne od najinspirativnijih utrka ikada.

Trčao je cijeli svijet, svi u isto vrijeme, u ponoć, jutro, usred dana…, i samo za jedan cilj – prikupiti sredstva za pronalazak lijeka za povrede kičmene moždine.

Ove godine su globalne šampionske granice pomjerili švedski sportista Aron Anderson koji je u kolicima prešao 89,85 kilometara i Portugalka Vera Nunes sa pretrčanih 53,78 kilometara.

Trčala je i Bosna i Hercegovina. Grupno, stotine njih sa mobilnom aplikacijom i ispred virtuelnog presretačkog vozila, u četiri bh. grada organizirane su grupne utrke sa mobilnom aplikacijom u okviru Univerziteta Sarajevo, Zenica, Tuzla te Sveučilišta Mostar koji su za po 50 svojih studenata uplatili kotizacije, dok ih je mostarsko uplatilo za stotinu.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Pobjednik App Runa Sarajevo je Tulić Muhamed, Adi Čičak u Mostaru, Mehmed Smajić u Tuzli, a u Zenici je to bio Jasmin Pajević.

Tri miliona eura prikupljenih širom svijeta prikupljeno je i uplaćeno u Wings for Life Fondaciju kako bi se ta sredstva koristila za pronalazak lijeka za povrede kičmene moždine.

Fondacija Wings for Life već godinama prikuplja sredstva za istraživanje, a 2014. godine su došli na ideju kako da pokrenu cijeli svijet da bi se čuo glas onih koji ne mogu trčati.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

U svijetu je petu godinu zaredom neopisivo zajedništvo još jednom srušilo sve poznate i nepoznate granice te ispisalo novu priču koja je uzdrmala cijeli svijet.

Datum za narednu utrku je već određen. To je 5. maj 2019. godine. Za sve informacije pratite stranicu www.wingsforlifeworldrun.com.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...