Ćiro Blažević: Lugušić je najbolji trener golmana na svijetu, šteta što BiH nije na EURO 2016

- Advertisement -

Radio sam u puno država i upoznao mnogo trenera, ali garantujem da je Enver Lugušić najbolji trener golmana na svijetu, rekao je Miroslav Ćiro Blažević, nekada jedan od najboljih fudbalskih trenera u regionu

Miroslav Ćiro Blažević, kako i sam kaže, završio je višedecenijsku trenersku karijeru i postao predavač. Popularno zvani „trener svih trenera“ u 81. godini života iznoseći bogata znanja i iskustva ljude uči liderskim i motivacijskim vještinama. Njegova predavanja slušaju osobe iz najrazličitijih sfera poslovanja.

Poraz hrvatske reprezentacije od Portugala (0:1) u osmini finala EURO 2016 vidio je na sebi karakterističan način.

„Žalostan sam, jer nam je Portugal bio podređen zbog straha koji su osjećali pred Hrvatskom. To je dokaz da nešto ne valja. Mislim da su izmjene hrvatskog selektora došle prekasno, te da je Pjaca morao ući odmah u drugom dijelu igre“, istakao je za Anadolu Agency (AA) Blažević, koji, kako je rekao, razumije ljutnju hrvatskih navijača, ali ne podržava huliganizam.

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje pretprodaja ulaznica za moguće finale baraža

Blažević se u kratkom razgovoru sa novinarom AA dotakao i reprezentacije Bosne i Hercegovine, tačnije nekadašnjeg trenera golmana Envera Lugušića sa kojim je radio u bh. nacionalnom timu, a koji će karijeru nastaviti kao trener „čuvara mreže“ reprezentacije Japana, čiji je selektor Vahid Halilhodžić.

„Radio sam u puno država i upoznao mnogo trenera, ali garantujem da je Enver Lugušić najbolji trener golmana na svijetu. Od njega jednostavno bolji nema. Njegov prelazak u Japan je velika stvar za njegovu karijeru, ali i velika stvar za cijelu Bosnu i Hercegovinu i njenu promociju u svijetu“, tvrdio je Blažević o svom bivšem saradniku, koji će u narednim danima u Tokiju potpisati dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Japana, te dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  Otkazana utakmica između BiH i Izraela

„Prava je šteta što reprezentacija BiH nije izborila plasman na EURO 2016. Vjerujte, BiH bi imala šta pokazati i uvjeren sam kako bi napravila dobar rezultat u Francuskoj.“

Miroslav Ćiro Blažević trenersku karijeru počeo je u Švicarskoj 1968. godine. Od reprezentacija sa klupe je predvodio Švicarsku, Iran, Hrvatsku i BiH. Sa Hrvatskom je napravio najveći uspjeh kada je 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojio treće mjesto.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...