Copa America: Svi čekaju okršaj Brazila i Argentine

- Advertisement -

Nakon što su završena takmičenja po grupama na završnom turniru Copa Americe, poznati su parovi četvrtfinala takmičenja na kojem nastupaju najjače ekipe Južne Amerike.

Najveći favoriti i dalje su domaćini Brazilci, koji nisu blistali u grupnom takmičenju ali, u slaboj grupi A i to im je bilo dovoljno da sa sedam bodova završe ispred Venecuele, Perua i Bolivije.

„Karioke“ nisu primile niti jedan gol, ali neigranje povrijeđenog Neymara osjetilo se na utakmici protiv Venecuele koja je završena 0:0.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Argentina je igrala dosta blijedo, no nekako su se provukli u grupi B, pa nada Lea Messija da ipak s reprezentacijom može doći do nekog velikog trofeja još uvijek tinja.

Žrijeb je donio kostur po kojem Brazil i Argentina, dva najveća rivala u Južnoj Americi, svoj okršaj mogu imati već u polufinalu. Naravno, prethodno moraju savladati svoje protivnike u četvrtfinalu, Brazil igra protiv Paragvaja, a Argentina protiv Venecuele.

U drugom dijelu kostura Kolumbija, koja je ostvarila sve tri pobjede u grupi B (savladali su i Argentinu) igra protiv Čile, dok posljednji četvrfinalni meč čine Urugvaj i Peru.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Ono što je zabrinulo organizatore jeste nešto slabija posjeta na utakmicama, a razloge vjerovatno treba tražiti u činjenici da je ovo Brazilu treće veliko takmičenje u zadnjih pet godina. Bili su domaćini Svjetskog prvenstva 2014. godine i Olimpijskih igara 2016. godine. Prosjećno je utakmice posmatralo 25,801 gledalaca.

Inače, Brazilci koji su osam puta bili prvaci Južne Amerike, na trofej čekaju još od 2007. godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...