Life newsSport

Crnogorski selektor Radulović: Zadovoljan sam, Šehić je junak utakmice

0
Crnogorski selektor Radulović: Zadovoljan sam, Šehić je junak utakmice, Life.ba

Miodrag Radulović, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore nakon današnjeg remija (0:0) u prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine na sarajevskoj Grbavici istakao je da je zadovoljan igrom svojih izabranika te da smatra da je bh. golman Ibrahim Šehić bio junak utakmice, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mogu biti zadovoljan prikazanom igrom mojih momaka. Pogotovo kada se zna da smo u ovu utakmicu ušli mnogo oslabljeni. Nisam mogao da računam na 14 igrača, a u međuvremenu smo ostali bez još jednog. Međutim, ono što smo htjeli da vidimo danas, smo i vidjeli. Imali smo tri debitanta, odigrali smo korektnu utakmicu. U prvom dijelu bili smo bliže vodstvu. U nastavku smo malo pali, nakon izmjena“, kazao je Radulović.

Dodao je da je zadovoljan jer je vidljivo da njegova ekipa napreduje iz utakmice u utakmicu, ali da je vidljivo da igračima nedostaje iskustva, posebno kod realizacije šansi.

“Danas smo dobro poštovali raspored. Promijenili smo i sistem igre i bio sam uvjeren da možemo igrati u tom sistemu. Međutim, to su sve mladi momci i nedostaje im iskustva. Vidjeli ste da smo stvorili pet-šest šansi i iskreno ja sam se pribojavao do kraja meča da nas ne kazne, jer se u fudbalu to kažnjava. Dobro je što su dobili minutažu igrači koji su igrali manje u kvalifikacijama, tako stiču samopouzdanje u jakim mečevima. Ipak je ovo bila dobra i jaka prijateljska utakmica. Imali smo šanse. Šehić je bio junak utakmice, stvarno sve je danas odbranio. Kada im dođe iskustvo i kada budu imali više utakmica u nogama, mislim da će rješavati situacije u našu korist“, smatra crnogorski selektor.

LIFE:  Najtopliji dan u BiH: zabilježene današnje temperature, u nekim gradovima preko 40 stepeni

Radulović je naglasio da izuzetno cijeni reprezentaciju BiH te da se i ona, kao i crnogorska, nalazi u fazi lagane smjene generacija.

“Veoma cijenim reprezentaciju BiH. Kada je ovaj kombinovani sastav izašao, to su igrači koji igraju u velikim klubovima, na top nivou. Mislim da je sada trenutno neka lagana smjena generacija. Imate mlade igrače pozadi, ove štopere. To su mladi igrači na ovom nivou da igraju. Treba bezbolno izvršiti ovo, a to je da isprati rezultat smjenu generacija, a onda ste dobili sigurno za dva-tri ciklusa dobru reprezentaciju. Mislim da ste na dobrom putu. To što radimo mi, radite i vi u ovom periodu. Nije lako takmičiti se i smjenjivati generaciju, ali na pravom je putu reprezentacija BiH u to sam uvjeren“, zaključio je Radulović.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like