Dalić i Olić: Hrvatska će protiv Grčke nastaviti svojim stilom igre

- Advertisement -

Izbornik A nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je popis 23 kandidata za dvije utakmice koje predstoje hrvatskoj reprezentaciji protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, a predstavio je i novog člana stružnog tima Ivicu Olića, javlja Anadolu Agency (AA).

Uz igrače koji spadaju u uži izbor za dvije predstojeće kvalifikacijske utamice, izbornik Dalić danas je predstavio novog trenera u svom stručnom stožeru, Ivicu Olića, bivšeg hrvatskog reprezentativca koji je odigrao preko stotinu utakmica u kockastom dresu.

Vratari će biti Subašić, Livaković i Kalinić, na poziciji stopera igrat će Vida, Lovren, Mitrović i Nižić. Na poziciji lijevoga bočnoga bit će tri igrača: Pivarić, Leovac i Strinić, desno: Vrsaljko u kombinaciji sa Vidom, na poziciji zadnjih veznih bit će Rakitić, Badelj, Pašalić i Bradarić, prednji vezni bit će Modrić i Rog, lijevo će igrati Perišić i Rebić, desno Kramarić i Vlašić, a u napadu Mandžukić i Kalinić.

Trener je istaknuo kako će neki igrači, kao što su Duje Čop i Antonijo Milić, dobiti pretpozive, s obzirom da se u dva tjedna mogu, rekao je, očekivati ozljede ili druge nepredviđene okolnosti.

PROČITAJTE JOŠ:  Oprez: Medvjedi u urbanom dijelu Babanovca na Vlašiću

Tri igrača u punom su treningu, ali nisu u ekipi u svojim močadima, to su Brozović, Pjaca i Jedvaj.

Ivica Olić istaknuo je kako mu je čast biti ponovno dio reprezentacije, ovaj put kao dio stručnog tima.

Poručio je kako će dati sve od sebe da reprezentacija ostvari cilj, a to je kvalifikacija na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Dalić je rekao kako ima još dvije osobe koje želi vidjeti kao pojačanje u svom stožeru, a to su bivši kapetan Vatrenih Dario Srna i bivši reprezentativni vratar i nogometni trener Dražen Ladić.

Na pitanje ometaju li ga napisi da će na čelo hrvatske reprezentacije uskoro doći legendarni Ancelotti, Dalić je rekao:

“Vjerujte mi da o tome ne razmišljam ni sekunde, jedini moj cilj je Grčka i izbor za Rusiju. Što se događa i piše okolo me ne zanima i na to se ne obazirem.”

PROČITAJTE JOŠ:  Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Kazao je kako su on i Olić kontaktirali izbornika BiH Baždarevića i Belgije Martineza te kako se pripremaju tako da što bolje upoznaju igru reprezentacije Grčke.

“Grčka je ekipa koja je dosta incidentna, agresivna, otežu vrijeme i imaju puno tih stvari koje nisu nogometne”, rekao je Dalić.

Najavio je ofenzivniju igru prema naprijed, te kako je stoga uzeo dva mlada igrača, Vlašića i Rebića, koji su probojni i dobri jedan na jedan, kako bi probili defanzivnu igru, mogući blok i bunker Grčke.

Istaknuo je kako su na terenu moguće razne incidentne situacije te kako je stoga važna dobra psihološka priprema igrača.

“Nećemo odustati od modela kojeg Hrvatska igra, kojeg smo igrali u drugom poluvremenu u Ukrajini, to je naš stil i tako ćemo igrati”, zaključio je Dalić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...