Darko Savić putovao od Banja Luke do Beograda kajakom

- Advertisement -

Darko Savić najbolji je bh. kajakaš. Član je Kajak-kanu kluba Vrbas dugi niz godina. Nastupao je na brojnim takmičenjima gdje je bilježio sjajne rezultate. Spada među najuspješnije kajakaše svijeta, a nedavno se upustio u jednu avanturističku vožnju kanuom od Banja Luke do Beograda. Ukupno je prošao 490 kilometara. Otkrio je detalje nezaboravnog iskustva.

”Ideja dolazi još iz djetinjstva. Zajedno smo išli ja i Saša Babić. Kada smo bili jos mlađi juniori pričali smo o ovom pothvatu. Sad smo prvi put pristupili tome projektu. Dugo smo se pripremali, trenirali i osigurali logistiku koja je potrebna za ovakav projekat”, kaže na početku Savić.

Dodaje kako je putovanje od grada na Vrbasu do glavnog grada Srbije trajalo četiri dana.

”Prvi dan smo preveslali 120 kilometara na relaciji Banja Luka – Brod. Onda smo drugi dan išli 140 kilometara od Broda do Brčkog. Potom smo treći dan od Brčkog do Šabca putovali 120 kilometara, a posljednji četvrti dan na relaciji Šabac – Beograd kajakom smo putovali 110 kilometara. U svakom od nabrojanih gradova ugostili su nas prijatelji kajakaši. To mi je bilo posebno drago. Svi su željeli na neki način da doprinesu našem pothvatu”, naglašava najboilji bh. kajakaš.

Savić podvlači kakoje bilo i umora, ali mnogo više uživanja.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

”Ja uvijek kažem da mi je bilo više uživanja nego umora. Ovo je izuzetno naporan poduhvat jer se veslalo od 6:00 u jutro do 19:30 naveče. No, prizore koje smo doživjeli na ovom putu su nestvarni. Izdvojio bi izlazak i zalazak sunca. Bilo je nestvarno i nezaboravno. Također, vidio sam mnoga preljepih dijelova gdje je nemoguće doći kopnom, samo vodom”, tvrdi Darko.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Član je Kajak-kanu kluba Vrbas napominje kako je put prošao savršeno, bez neplaniranih situacija.

”Vrijeme nas je poslužilo, bili smo spremni čak i na kišu. Kada smo uveslali u Beograd osjećaj je bio neopisiv. Ni u jednom trenutku nismo pomislili da odustanemo.Vodila nas je jaka volja do samog cilja. Kada smo vidjeli blokove, sav umor je nestao. Imao sam osjećaj da mogu još veslati. Sjajno i nezaboravno životno iskustvo. Za kraj bih istakao da smo imali pratnju kombijem kao logistiku. Pratili su nas Daniel i Đoko i hvala im”, zaključio je Savić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...