Davis Cup – Odluka o pobjedniku meča BiH – JAR, meč dubla od 13 sati

- Advertisement -

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Južnoafričke Republike danas od 13.00 sati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici igra odlučujuće mečeve play-offa Prve svjetske grupe Davis Cupa, a rezultat nakon prvog dana je 1:1.

Prema očekivanjima, jučer je Damir Džumhur s 2:0 (7:6 i 7:5) porazio Ruana Roelofsea, a Lloyd Harris također u setovima s 2:0 (7:5 i 6:2) drugopostavljenog bh. tenisera Mirzu Bašića.

Selektor bh. tima Zoran Zrnić, koji debituje na klupi seniorske selekcije, najavio je sinoć da će pokušati, zajedno s ostatkom tima, “pronaći najbolju kombinaciju” za današnje mečeve.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Tu je prije svega mislio na dubl meč, koji je i prvi na programu, ali ako ne bude izmjena, u 13.00 sati bi na teren trebali istrčati Bašić i Tomislav Brkić, koji će novo vodstvo za bh. tim pokušati ostvariti protiv Ravena Klaasena, koji je na visokom 11. mjestu svjetske ljestvice dublova te Roelofsea, koji je također prioritetno igrač dublova.

Pobjeda u dublu bila bi važna za oba tima, jer se u prvom singl meču današnjeg programa sastaju Džumhura i Harris. Duel dvojice najbolje rangiranih igrača oba tima mogao bi i odlučiti konačnog pobjednika tog dvomeča pa se, vjerovatno, nakon toga i ne bi igrao meč između Bašića i Roelofsea.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Pobjedu će osigurati ekipa koja dođe do tri meč-pobjede, a Zrnić je sinoć istakao kako vjeruje da njegov tim ima dobre izglede za prolaz. Zrnić je sinoć zahvalio navijačima i pozvao ih da u još većem broju dođu i podrže bh. tenisere i danas.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...