Sport

Dejan Savičević o Ivici Osimu: Samo čistačica iz FK Željezničar nije dobila šansu u reprezentaciji Jugoslavije

0
Dejan Savičević o Ivici Osimu: Samo čistačica iz FK Željezničar nije dobila šansu u reprezentaciji Jugoslavije, Life.ba
Dejan Savičević, arhiv AA

Dejan Savičević je aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore. Imao je sjajnu nogometnu karijeru, a briljirao je u Crvenoj zvezdi sa kojom je bio prvak Evrope. Kasnije je dobre partije pružao u AC Milanu.

”Genije”, nadimak po kojem su zvali Savičevića, bio je i reprezentativac bivše Jugoslavije, a upisao je preko 50 nastupa za državni tim.

U vrijeme dok je selektor bio Ivica Osim, nisu se baš pretjerano voljeli. Posebno je Dejo bio ljut što nije imao veću minutažu na Mundijalu u Italiji 1990. godine.

Tako je u filmu ”Posljednji Farukov penal”, koji je rađen u produkciji Al Jazeere SportDoc i koji je na malim ekranima prikazan u februaru ove godine, Savičević za Osima rekao sljedeće:

LIFE:  Željezničar se priprema za nastavak sezone, igrači su spremni i motivisani

”One se držao tih nekih sarajevskih ključeva. Hrvatskih, slovenačkih, da to nešto komponuje. Kasnije se to pokazalo, kada je bio trener Partizana, pozvao je 13 igrača ovog kluba. To je ono što sam ja pričao od 1986. godine, da samo čistačica iz FK Željezničar nije dobila šansu da igra u A reprezentaciji Jugoslavije. Svi su prošli i igrali”, ispalio je Savičević.

Izjavu možete pogledati na videu od 22:35 minute.

Ipak, o Švabi su sa puno respekta govorili Zoran Vulić, Zlatko Vujović, Tomislav Ivković, Refik Šabanadžović.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *