Di Francesco: Malo sam ljut na igrače, morali su više vjerovati u sebe

- Advertisement -

Razočaran sam eliminacijom u polufinalu Lige prvaka, ali sam i čestitao igračima nakon utakmice sa Liverpoolom. Međutim, malo sam i ljut na njih jer su morali više vjerovati u sebe i preokret poslije poraza u prvoj utakmici, rekao je Eusebio Di Francesco, trener fudbalera Rome.

”Vučica” je slavila sinoć na stadionu ”Olimpico” u Rimu, rezultatom 4:2, ali radi poraza u prvoj utakmici u Engleskoj 2:5 nije izborila finale renomiranog takmičenja, u kojem će 26. maja u Kijevu snage odmjeriti Liverpool i Real Madrid.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

”Morali su više vjerovati u sebe. Naši igrači mogli su dati više golova i jače pritisnuti Liverpool. Greške su nas koštale elimincije. No, pokazali smo da pripadamo eliti i da možemo igrati ravnopravno i sa najboljima. Bitno je da i naredne godine igramo Ligu prvaka”, istakao je Di Francesco, prenosi Anadolu Agency (AA).

Utakmicu su obilježile i greške slovenskog sudije Damira Skomine, te mnogi tvrde kako je drastično oštetio Romu u sinoćnjem duelu sa Liverpoolom.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesvakidašnji prizor: Zmija prekinula meč u Srbiji, ujela sudiju, ali je postao heroj

”Neću dizati glas protiv UEFA-e i suđenja. To je posao kluba. Mogu samo reći, da su dosuđeni jedanaesterac i crveni karton 20 minuta prije kraja utakmice Liverpool bi istinski bio u velikim problemima”, kazao je Di Francesco. 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...