Dinamo u minusu od 37 miliona kuna

- Advertisement -

GNK Dinamo u prošloj je godini poslovao s guitkom od 37,16 milijuna kuna (oko 10 milijuna konvertibilnih maraka), no zagrebački je klub u posljednjih pet godina ostvario razliku u prihodima i rashodima u iznosu od 118.5 milijuna kuna (oko 32 milijuna konvertibilnih maraka).

“Najveći razlog prošlogodišnjem minusu je ulaganje vlastitih sredstava u obnovu stadiona u iznosu od 31.566.269 kuna, te amortizacije koja iznosi 28.454.220 kuna. Osim toga, Dinamo nije ostvario nikakve ozbiljnije prihode od prodaje igrača što je stavka koja u strukturi kluba u posljednjih pet godina, uz naknade za rezultate u UEFA natjecanjima, čini oko 83 posto ukupnih prihoda kluba. Ovaj minus ćemo lakše pokriti s obzirom na to da smo u prethodne četiri godine ostvarili profit od 118.5 milijuna kuna,” rekao je na redovitoj Skupštini kluba izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić.

PROČITAJTE JOŠ:  Vozači, oprez: Privremeno zatvoren granični prelaz između BiH i Hrvatske

Vodstvo kluba je naglasilo kako je unatoč ostvarenoj negativnoj razlici između prihoda i rashoda u 2011. osiguralo likvidnost kluba za cijelu 2012. godinu, a sve zbog iznimno uspješnog poslovanja kluba posljednjih godina.

Skupština kluba izglasala je jednoglasno povjerenje predsjedniku GNK Dinamo Mirku Barišiću, izvršnom predsjedniku Zdravku Mamiću i ostalim članovima Uprave.

Čalnici kluba pohvalili su se da je GNK Dinamo najbolji hrvatski, ali i najbolji klub na području bivše Jugoslavije.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Dinamo je posljednjih šest godina prvak Hrvatske, te je trenutno prvi na ljestvici HNL-a. Od klubova s prostora bivše države “Modri” zauzimaju 96. mjesto UEFA-ine klupske rang ljestvica, a od ostalih klubova iz regije Partizan je 114., Crvena Zvezda 165., a splitski Hajduk 185.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...