Direktan prenos: Derbi utakmica Željezničar – Sarajevo uživo na tv Arena Sport

- Advertisement -

Dvoboj Željezničara i Sarajeva na Grbavici: Očekuje se bitka na svakom centimetru terena

U okviru 20. kola Premijer lige BiH danas će na Grbavici snage odmjeriti Željezničar i Sarajevo. Dva najbolja i najuspješnija bh. tima igraju derbi na Dan nezavisnosti. Sve miriše na spektakl. Plavi imaju 9 bodova zaostatka i pobjeda je neophodna ukoliko se žele približiti gradskom rivalu i ostati konkurentni za naslov prvaka. S druge strane, tim sa Koševa u komotnoj situaciji čeka ovaj okršaj. Navijače Sarajeva ponovo trese euforija, proživljavaju ugodne trenutke sa Marinovićem na čelu. U ovom sudaru dovoljan im je i bod, a pobjedom bi napravili krupan korak ka trećem uzastopnom naslovu.

Piše:Edin Isanović

Osimove trupe napadaju

Premda je u nogometu sve moguće, zaliha Sarajeva od 9 bodova čini se velikom. Ipak, tako ne razmišljaju na Grbavici. Žele osvojiti kompleta plijen i prvenstvo učiniti neizvjesnim. Jasno je kako će Osimove trupe od prvog minuta težiti da postignu pogodak i na taj način usmjere utakmicu u pravcu u kojem oni žele. Dakle, očekuje se da će Plavi tim krenuti euforično, a gosti sa Koševa će se truditi da taj početni nalet i entuzijazam prođe bez štete i da što prije pređu u kontru. Zavisno od toga koliko će gosti biti uspješni, proporcionalno će  jačati ili opadati euforija domaćih. Bez dvojbe, ovo su utakmice u kojem je apsolutno svaki pojedinac, taktička pretpostavka i timska homogenost preduslov da se ispuni glavni cilj – željeni rezultat. Dakako, vodit će se bitka na svakom centimetru terena. Također, za oba kluba važno je da svi igrači budu u optimalnom izdanju. Ako neko podbaci – proći će loše. U plavoj svlačionici uzdaju se u posljednje rezultate derbija gdje su u tri okršaja upisali dva trijumfa. No, tim sa Koševa u konačnici osvaja trofeje, a vjeruju kako će isto učiniti i ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:  Jedna osoba poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gračanice

Sarajevo izgleda kao stroj kojeg se treba bojati

U oba tabora ozbiljno su radili na pripremama. Stoga je za očekivati šahovsku partiju dva startega – Osima i Marinovića. Bez obzira što nema gledatelja, domaći će imati blagu prednost domaćeg terena.

Plavi su u pozitivnoj atmosferi i na temelju toga pokušat će nanijeti Sarajevu prvi ovosezonski poraz. Ipak, da bi došli do kompletnog plijena trebaju pokazati punu zrelost i karakter. Stiče se dojam kako se ekipa Sarajeva u finišu priprema podigla i mobilizirala te da će na Grbavicu izaći s mnogo adrenalina. Objektivno, odlazak Tatara i Rahmanovića daleko je najveći problem za Marinovića, ali je dolazak Jasmina Mešanovića donekle vratio poljuljano povjerenje. Pomenuti igrač mogao bi odmah biti u udarnoj postavi u Dolini ćupova. Prvi šef struke Sarajeva insistirat će na čvrstoj igri na sredini terena, te čekati pravu loptu za Fanima i Mešanovića. Osim toga, u ovoj sezoni Bordo tim je bez poraza u 19 kola i izgledaju kao stroj kojeg se treba bojati.

PROČITAJTE JOŠ:  Snažniji zemljotres ponovo pogodio BiH i Crnu Goru

Sve nabrojano donosi – miris spektakla. Željezničar juriša na pobjedu, Sarajevo igra sa svojim stilom…. U najavi nemamo pravo više tražiti. Utakmica počinje u 17:30 sati uz direktan prijenos na Arena Sport 1.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....