Direktan prenos: Utakmica BiH – Holandija uživo na tv Nova BH

- Advertisement -

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon poraza od Sjeverne Irske i eliminacije iz baraža za odlazak na EP u nedjelju se sastaje sa selekcijom Holandije u okviru A-Lige nacija.

Utakmicu će prenositi Nova BH,  a direktan prenos iz Zenice možete gledati od 18 sati.

Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević je, pred meč protiv Holandije na Bilinom polu u Zenici, poručio kako svi igrači znaju šta ih čeka. Rekao je kako će biti novih imena, drugih igrača kojima će se dati šansa a za koje vjeruje da mogu pomoći reprezentaciji BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

U zgradi Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) danas je održana zvanična konferencija za novinare pred susret trećeg kola grupe 1 UEFA A Lige nacija između BiH i Holandije, koji je na rasporedu u nedjelju od 18 sati na stadionu ”Bilino polje” Zenici.

Bh. reprezentativac i fudbaler Barcelone Miralem Pjanić je, odgovarajući na pitanje u vezi s utakmicom protiv Sjeverne Irske, u kojoj se BiH nakon izvođenja penala oprostila od plasmana na Evropsko prvenstvo, rekao kako je zbog poraza svakako prisutno razočarenje.

“Možda smo izgubili na nesretan način. Mi smo odigrali solidnu utakmicu, nažalost nismo uspjeli dati taj drugi, treći gol. To je na kraju gotova priča, ispali smo i moramo gledati naprijed”, rekao je Pajnić, te dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

“Imali smo dosta prilika. Ne može niko nikome ništa reći na zalaganju, na trčanju, na borbenosti, pošto se igralo 120 minuta. Mislim da su svi momci dali sve od sebe. Fudbal je takav, nekad si bolji od protivnika, jednostavno falio je taj zadnji pas i taj gol. Reprezentacija je pokazala i dokazala u više navrata, znali smo igrati dobro protiv jačih reprezentacija, možda će tako biti i sutra”.

Što se tiče Holandije i sutrašnje utakmice u Zenici, Pjanić ističe kako će to biti teška utakmica jer je riječ o veoma dobroj reprezentaciji. Dodaje kako su u Holandiji kvalitetni igrači, te kako se na dosta njih mora paziti.

“Čeka nas Holandija, teška utakmica, dobra reprezentacija. Ne vjerujem da oni neće igrati 100 posto, mislim da će igrati vrlo ozbiljno tu utakmicu. I oni imaju novog selektora, nemaju očekivane rezultate u zadnje dvije tri utakmice, ali to je vrlo kvalitetna i talentovana reprezentacija. Moramo se dobro pripremili i očekivati tešku utakmicu. Možda nismo favoriti, igrat ćemo kući i pokušat ćemo postići dobar rezultata”, rekao je Pjanić.

Selektor Dušan Bajević također se dotakao poraza od Sjeverne Irske, poručujući kako su momci dali sve od sebe. Na pitanje da li sebe vidi dugoročnije na klupi reprezentacije BiH, Bajević je odgovorio:

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

“Meni je cilj da ovo završim koliko je moguće najbolje, a kasnije će reprezentacija imati novog selektora kojeg bude željela. Tu sam na raspolaganju za svaku pomoć koja bude trebala. Mislim da postoje izuzetno dobri i ambiciozni treneri koji mogu da vode reprezentaciju.”

Osvrnuvši se i na susret protiv Holandije, Bajević je kazao kako svi igrači znaju šta ih čeka.

“Mislim da svi igrači znaju šta ih čeka protiv Holandije. Svaku utakmicu ćemo pokušati odigrati što bolje. Ne predajemo se i idemo dalje”, rekao je Bajević.

Upitan da li bi BiH bila zadovoljna bodom, navodi kako je svaki rezultat osim poraza zadovoljavajući.

“Svaki rezultat osim poraza je zadovoljavajući. Eventualni bod protiv Holandije može biti dobar, jer sljedeće sedmice u Poljskoj moramo ići na pobjedu. Imamo dosta igrača koji su već tu duže vrijeme, isto tako imali problema u početku oko skupljanja igrača. Imamo povrijeđene igrače koji su dosta umorni, drugi imaju neke povrede koje ne znamo da li ćemo moći sanirati do sutra, ali biće novih imena, drugih igrača kojima će se dati šansa a za koje vjerujemo da mogu pomoći reprezentaciji BiH”, zaključio je Bajević.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...