Direktor Damir Krupalija napušta KK Bosna koji “tone sve dublje“

- Advertisement -

Senzacionalistički naslovi ne pomažu rješenju nagomilanih problema od strane prethodnih uprava ili upravo oni instruišu medijsku hajku protiv naše svetinje, grba i imena KK Bosna, kaže se u saopštenju koje je potpisao Krupalija

Damir Krupalija, direktor Košarkaškog kluba Bosna iz Sarajeva obavijestio je javnost da podnosi ostavku na svoju poziciju, te da će je obavljati do sazivanja Vanredne skupštine kluba koja bi se po njemu trebala što prije održati kako bi se raspustio Upravni odbor i pokrenuo stečajni postupak, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon sastanka Upravnog odbora KK Bosna održanog 10. 11. 2016. godine u prostorijama USD Bosna, a povodom dopisa FIBA-e vezanog za prenos suspenzije sa KK Bosna, po slučaju Vučurović na KK Royal, odnosno na klub koji se takmiči u Ligi 10 BiH pod imenom KK Bosna Royal Jelly doneseni su određeni zaključci.

Prije svega da je KK Royal, štiteći svoj integritet i svoj status prvoligaša, a kao nosilac istog, nagovijestio raskid ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji. S obzirom na ozbiljnost mogućih sankcija od strane FIBA-e, iz UO KK Bosna kažu da u potpunosti razumiju “ovakvu odluku naših sportskih prijatelja.”

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

“Nemogućnost pronalaska rješenja po pitanju presude arbitražnog tribunala u slučaju “Vučurović“, i pored svih uloženih napora, što zbog nerazumijevanja FIBA-e, što zbog nepovjerenja Nikole Vučurovića, jer je prethodno u više navrata prevaren od strane bivšeg direktora kluba gospodina Admira Bukve, kao i Nihada Imamovića, bivšeg predsjednika Upravnog odbora, eliminisalo je ovaj model egzistiranja kluba kroz koji je u minulih 17 mjeseci takmičeći se u drugom rangu bh. košarke ime KK Bosna ‘preživjelo’. KK Bosna najoštrije osuđuje curenje informacija o internoj komunikaciji između FIBA centrale, KS BiH i nas kao kluba! Senzacionalistički naslovi ne pomažu rješenju nagomilanih problema od strane prethodnih uprava ili upravo oni instruišu medijsku hajku protiv naše svetinje, grba i imena KK Bosna, kako bi se što prije pokrenuo stečaj i njihove radnje pokopale, a sa tim i dokazi o tadašnjem poslovanju“, navodi se između ostalog u saopštenju.

Dodaje se kako “dizanje KK Bosna iz pepela očigledno smeta nekome i iz bh. saveza”, jer vjerovatno ugrožavaju nečiji privatni interes.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

“Znajući da čovjek koji je doprinio, svojim “radom i znanjem” ovakvom stanju u našem klubu sada sjedi u KS BiH, mislim da bolje od ovoga nismo mogli ni očekivati. Svakome neka služi na čast. Na kraju, meni kao direktoru kluba, koji se od 28. 05. 2015. godine, pa do današnjeg dana kao volonter posvetio rješavanju nagomilanih problema KK Bosne, što sam smatrao svojom obavezom, iako ni za jednu od stavki, niti ja, niti bilo ko iz aktuelnog Upravnog odbora kluba, ne snosimo bilo kakvu odgovornost, ne preostaje ništa drugo nego da se od sveg srca zahvalim svojim suradnicima. Kao direktor kluba bez ijednog igrača, bez ijednog uposlenika i bez kluba koji se takmiči, ja, Damir Krupalija, podnosim ostavku na mjesto direktora KK Bosna. Funkciju direktora kluba ću nastaviti da obavljam do Vanredne Skupštine koja bi trebala biti sazvana u što kraćem roku radi raspuštanja Upravnog odbora i pokretanja stečajnog postupka KK Bosna“, kaže se na kraju obraćanja javnosti koje je potpisao direktor kluba Krupalija.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...