Direktor Roland Garrosa: Ambiciozni smo i optimistični

- Advertisement -

Direktor teniskog Grand Slam turnira u pariškom Roland Garrosu Guy Forget izjavio je u nedjelju da se naporno radi na izbjegavanju moguće kolizije s terminom US Opena te da su u njegovoj ekipi “ambiciozni i optimistični” glede održavanja ovogodišnjeg izdanja.

Grand Slam turnir na pariškoj crvenoj zemlji trebao je prema originalnom rasporedu započeti ove nedjelje, ali je zbog pandemije izazvane širenjem novog koronavirusa odgođen i premješten u rujanski termin s početkom 20. rujna, samo tjedan dana nakon finala US Opena.

No, kako je stanje u Sjedinjenim Američkim Državama još uvijek vrlo ozbiljno, a New York jedan od najteže pogođenih gradova u svijetu, ostaje otvorenim pitanje odigravanja turnira koji je u teniskom kalendaru zauzimao posljednje mjesto među Grand Slam natjecanjima.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Ove je godine Australian Open jedini od četiri najveća turnira na svijetu na kojem smo saznali pobjednike. Wimbledon je pred nalerom koronavirusa prvi put nakon Drugog svjetskog rata otkazan, a Roland Garros se nada održavanju u jesenskom terminu. Iz Francuskog teniskog saveza (FFT) su u nedjelju poručili da tijesno surađuju s Međunarodnim teniskom federacijom (ITF), Udrugom teniskih profesionalaca (ATP) i Ženskom teniskom udrugom (WTA) na reviziji kalendara za ono što je preostalo od ove sezone prekinute početkom ožujka.

“Najvjerojatnije ćemo imati turnir između kraja rujna i početka listopada. Još uvijek nema službene potvrde. Tijesno surađujemo sa svim organizacijama na globalnoj objavi kako bi trebao izgledati kalendar do kraja godine”, izjavio je Guy Forget te dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

“Puno je upitnika. New York je više pogođen koronavirusom nego Francuska. Imaju i mnogo organizacijskih problema. Sredinom lipnja bi trebali objaviti što će se dogoditi s US Openom”.

Forget je izrazio optimizam što se tiče turnira kojem je na čelu i koji bi se ove godine trebao pridružiti preostalima iz “velike četvorke” s novim pokretnim krovom nad glavnim stadionom Philippe Chatrier.

“Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati u nadolazećim mjesecima. Prilagodit ćemo se onome što će vlada propisati. Moramo biti ambiciozni i optimistični”, zaključio je Forget, prenosi Hina.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...