Dobio otkaz: Tomaž Kavčič više nije selektor Slovenije

- Advertisement -

Tomaž Kavčič više nije selektor fudbalske reprezentacije Slovenije, saopštio je danas Radenko Mijatović, predsjednik Fudbalskog saveza Slovenije.

Kap koja je prelila čašu za smjenu Kavčiča bio je sinoćnji remi Slovenije sa Kiprom (1:1) u Ljubljani u četvrtom kolu UEFA Lige nacije. Iz FS Slovenije obrazložili su odluku riječima ”nacionalnom timu nakon serije loših rezultata treba promjena na klupi”.

Mijatović je rekao da još nije razgovarao niti sa jednim trenerom, odnosno da danas ne može reći ko će biti novi selektor Slovenije, javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

”Želimo što prije ‘zatvoriti slučaj’, ali to vjerovatno neće biti moguće. Ukoliko želimo odabrati pravog selektora, vjerovatno će nam trebati malo vremena. Međutim, ako budemo imali sreće to će se dogoditi veoma brzo i postići ćemo dogovor”, istakao je Mijatović, dodavši da nije siguran da li će Slovenija dobiti novog selektora do novembarskih, posljednjih ovosezonskih utakmica u Ligi nacija ”C” protiv Norveške i Bugarske, u kojima će pokušati sakupiti dovoljan broj bodova kako ne bi ispala u najniži rang novog UEFA takmičenja. 

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Ako FS Slovenije ne postigne dogovor sa nekim od trenera koji će zadovoljiti njihove dugoročne ukuse na mjestu selektora ”A” državnog tima, protiv Norveške i Bugarske reprezentaciju će sa klupe voditi jedan v.d. selektora, trener iz ”postojećeg vlastitog kadra”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...