Dogovorena saradnja ‘Bosne Royal’ i Škole košarke ‘Gen’

- Advertisement -

Čelnici Košarkaškog kluba “Bosna Royal” i Škole košarke “Gen” za narednu sezonu najavili su saradnju na sportskom planu u svim starosnim kategorijama.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu kazao predsjednik KK “Bosna Royal” Almir Bradić, saradnja ova dva kolektiva ne podrazumijeva nikakav oblik ujedinjenja, već se radi isključivo o sportskoj saradnji, putem koje će Škola košarke “Gen” postati svojevrstan razvojni klub Košarkaškom klubu “Bosna Royal”.

– Moramo usaglasiti još mnogo detalja vezano za saradnju ova dva kolektiva i nadamo se da će dječaci koji su sada u KK Bosna Royal uživati u ovoj saradnji jer će imati priliku, nakon selekcije trenera Emira Halimića i Sabahudina Bašovića, da se takmiče i sazrijevaju u A1 ligi BiH, iz koje će im se otvarati vrata za ulazak u seniorski sastav Bosne Royala. To je osnovni i jedini motiv ove saradnje koji će nam omogućiti stvaranje baze budućih prvotimaca – objasnio je Bradić.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Predsjednik i trener Škole košarke “Gen” Emir Halimić ističe da je za “Gen” nakon desetogodišnjeg rada sa mladim košarkašima došlo vrijeme da napravi sportski iskorak.

– Krenuli smo od najmlađih kategorija, da bi prije četiri godine od djece koja su ponikla u Školi stvorili tim koji igra seniorsku ligu. Danas igramo A1 ligu, a došlo je vrijeme da našim košarkašima omogućimo da naprave novi iskorak u karijeri, a to je nastup u najvišem rangu takmičenja bh. košarke, u redovima Bosne Royal – kazao je Halimić.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Ističe da mladi igrači u bh. takmičenjima rijetko dobivaju priliku za igru i nerijetko prestaju igrati na prelasku iz juniorske u seniorsku selekciju, a taj fenomen uzrokuje oslabljenje bh. klubova, liga i reprezentacija.

– Pokušat ćemo na ovaj način to promjeniti za naše mlade košarkaše. Ne želimo da naša djeca ostaju u nižim rangovima takmičenja, a s druge strane vrijeme je da pomognemo Bosni Royal da stane na noge i vrati se na mjesto u bh. košarci koje zaslužuje – dodao je Halimić.

Djeca iz “Bosne Royal” i “Gena” će uskoro početi zajedno trenirati, a treneri oba kluba se nadaju da će iz tog rada izrasti košarkaši koji će s uspjehom nositi dresove oba kluba, kao i reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...