Đoković zadovoljan pobjedom u Davis cupu

- Advertisement -

Đoković zadovoljan pobjedom u Davis cupu

Nakon pobede nad Kanađaninom Vasek Pospišilom u prvom meču polufinalnog duela Davis cup-a, srbijanski Novak Đoković izjavio je novinarima da se nada kako će Srbija povesti protiv Kanade sa 2:0 posle prvog dana ovog teniskog sraza, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

“Nadam se da će i Janko uspeti da pobedi Miloša Raonića što bi nam uveliko olakšalo krajnji zadatak. Ovo je bio fantastičan meč, nisam imao svežinu u nogama koju sam ja hteo, ali s obzirom da sam stigao u Beograd pre 48 sati, mislim da sam igrao fantastično i drago mi je što sam doneo prvi poen Srbiji”, rekao je Đoković na konferenciji za novinare

Đoković je naveo da su svi igrači posebno motivisani kada igraju u Davis cup-u:

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

„Tu predstavljate svoju zemlju, čast mi je da branim boje Srbije, a retki su trenuci kada možete da osetite timski duh koji nas nosi. Ovde je Srbija u pitanju i svi smo dodatno motivisani da pružimo maksimum”, naveo je Đoković.

Upitan da prokomentariše odluku Međunarodne tensike federacije (ITF) da se Viktoru Troickom zabrani prisustvo meču u Beogradskoj areni, Đoković je naveo:

„Žalosno je što mu nisu dozvolili da bude u dvorani, verujem da će on u Lozani uspeti da dobije ovaj slučaj. Mislim da zabrana prilaženja Areni nije korektna s obzirom da odluka o suspenziji nije još pravosnažna, jer je on uputuio žalbu”.

Novak Đoković je nagovestio da bi mogao da igra u sutrašnjem dublu u zavisnosti od ishoda meča Tipsarević – Raonić.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Pospišil je rekao da nije imao šanse protiv Novaka Đokovića u prvom meču polufinala Davis cupa.

„Novak je očigledno sa razlogom prvi teniser sveta. Želeo sam da odigram najbolje, ali kada sam pretrpeo prvi brejk, prosto sam se uspaničio. Novak mi nije dao šanse da nađem svoj ritam”, rekao je Pospišil nakon poraza.

“Kada igrate sa teniserom koji igra tako dobro i brzo, onda morate da prihvatitet tu činjenicu. Novak je igrao fenomenalno, bez greške i prosto mi nije dao mogućnost da ga iznenadim”, rekao je Pospišil i dodao da se osećao kao da nije u svojoj koži i da ovaj poraz za njega predstavlja dragoceno iskustvo za budućnost.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...