Doping skandal na Tour de Franceu: Nakon ispitivanja oslobođeni članovi tima Arkea – Samsic

- Advertisement -

Dvojica članova medicinskog osoblja biciklističkog tima Arkea-Samsic koji se takmičio na ovogodišnjem Tour de Franceu pušteni su iz policijskog pritvora u Marseilleu nakon što su privedeni u sklopu istrage o dopingu, navodi se u saopštenju javnog tužilaštva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Freddy Abella, lični doktor vođe tima Naira Quintane, i fizioterapeut Mikel Otero, pušteni su na slobodu u utorak kasno uvečer, objavio je Dominique Laurens, javni tužilac Marseillea.

Njih dvojica su u ponedjeljak privedeni u sklopu istrage o dopingu u timu Arkea-Samsic.

Policija je Quintanu saslušala u utorak, a on je negirao bilo kakve nepravilnosti i na Twitteru kazao da su supstance koje su vlasti zaplijenile u njegovoj hotelskoj sobi legalne vitaminske mješavine.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

“Želim reći javnosti, svojim navijačima i ljubiteljima biciklizma da nikada u cijeloj svojoj karijeri nisam koristio ilegalne supstance koje poboljšavaju moje sportske performanse ili izdaju sportske principe. U policijskoj istrazi nije pronađena nijedna ilegalna supstanca“, poručio je Quintana.

Dodao je da su pronađeni “potpuno legalni vitaminski dodaci koji francuskim vlastima možda nisu poznati“.

Istraga je otvorena u ponedjeljak nakon što je prošle sedmice izvršena racija u hotelskim sobama tima u gradu Les Allues. Quintanina soba je pretresena. Izvršen je pretres i sobe njegovog brata Dayera Quintane, koji je također u timu, kao i još jednog kolege iz kolumbijskog tima Winnera Anacona. Pretraženi su i automobili i ostalo osoblje tima.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Policija je izuzela fiziološki serum koji se može koristiti u dopingu, zajedno s opremom za injekcije. U saopštenju tužilaštva u Marseilleu navodi se da će “elementi prikupljeni tokom pretresa zahtijevati dodatne istrage uz određenu analizu“. Naglašeno je da se istraga protiv određenih članova tima nastavlja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...