Drogba: Cristiano Ronaldo zaslužuje ”Zlatnu loptu”

- Advertisement -

Igrao sam protiv Ronalda u finalu Lige šampiona 2008. godine kada je Manchester United osvojio pehar. On je pravi vođa i zaslužuje da osvoji ‘Zlatnu loptu’ za svoje sjajne igre u Realu i Portugalu, kaže Drogba

Didier Drogba, nekadašnja zvijezda londonskog Chelsea izjavio je da je Cristiano Ronaldo istinski vođa i da je zaslužio ”Zlatnu loptu” zbog svojih ovogodišnjih dostignuća sa Real Madridom i reprezentacijom Portugala, javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Drogba trenutno igra za australijski Montreal Impacton, a Real tokom svoje predsezonske turneje za treninge koristi kompleks ovog kluba. Stoga je Drogba iskoristio priliku i posjetio igrače ”kraljevskog kluba”. Tom prilikom je pristao na kratak razgovor za Realovu televiziju.

”Igrao sam protiv Ronalda u finalu Lige šampiona 2008. godine kada je Manchester United osvojio pehar. On je pravi vođa i zaslužuje da osvoji ‘Zlatnu loptu’ za svoje sjajne igre u Realu i Portugalu. Iako u finalu nije bio na terenu do posljednjeg zvižduka, on je i dalje bio glavni razlog zašto je Portugal otišao tako daleko na EURO 2016”, kazao je Drogba.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Ronaldo je prošle sezone za Real postigao 35 golova u španskoj Primere i 16 u Ligi šampiona. U pohodu Portugala na evropski tron dao je tri gola. Ronaldo je osvajao ”Zlatnu loptu” 2008, 2013. i 2014. godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...