Dudić: Naša pobjeda je zaslužena, odigrali smo na rezultat

- Advertisement -

U 6. kolu m:tel Premijer lige BiH na Pecari je odigran derbi u kojem je Široki Brijeg doživio prvi poraz u sezoni rezultatom 0:1 od mostarskog Veleža.

Trener Veleža Feđa Dudić izrazio je zadovoljstvo pobjedom, kazavši kako je njegova ekipa odigrala na rezultat te je na kraju zasluženo došla do pobjede.

– Uspjeli smo limitirati Široki i mislim da osim onog dalekometnog udarca Begića u drugom poluvremenu oni nisu uspjeli stvoriti ništa značajno. To je momčad koja u prvih pet kola nije poražena i da ovdje dođemo i odigramo ovakvu utakmicu to je sigurno velika stvar za nas – kazao je Dudić

Dodao je kako je nakon napornog ritma s velikim brojem utakmica ova pobjeda veliki poticaj za daljnji rad.

Dudić se osvrnuo i na rad kolege Ivankovića i pružio mu podršku, naglasivši kako je početak u svakom poslu, a posebno trenerskom iznimno težak.

PROČITAJTE JOŠ:  Nakon napada u Moskvi: FUP izdao naredbu svim kantonalnim MUP-ovima

– Širokom Brijegu i mom kolegi Juri Ivankoviću želim puno sreće u nastavku, svaki početak je težak i ja to znam iz vlastitog iskustva kada sam bio trener GOŠK-a. Nekada vas rezultat mazi, a nekada ne i za ovog čovjeka smatram da je kvalitetan, jer znam koliko analizira utakmice i živi za ovaj posao. Moja preporuka Širokom je da maksimalno podrže ovog čovjeka, jer ima kapacitet i nadam se da će napraviti dobru trenersku karijeru – naglasio je Feđa Dudić.

Trener Širokobriježan Jure Ivanković istaknuo je da njegova momčad i dalje nema rješenja u igri prema naprijed i da je u ovom susretu bilo vrlo teško loviti rezultat.

– Mi smo bili dosta sterilni u fazi napada, praktički od početka sezone u tom dijelu imamo problema. Mi nemamo klasičnog napadača, igramo s nekim pozicijama koje kasnije rotiramo. Nemamo individualnu kvalitetu da riješimo situacije u kojima nam se protivnička momčad čvrsto i organizirano postavi u obrani kao što je to Velež radio u ovoj utakmici – kazao je.

PROČITAJTE JOŠ:  Opet se treslo tlo u Crnoj Gori

Po njegovim riječima, Velež je individualno kvalitetniji i jači.

– Krivo mi je što smo im dopustili da postignu pogodak iz prekida, da dođu u rezultatsku prednost, što im je dalo dodatnu psihološku prednost. Čestitam Veležu na zasluženoj pobjedi, a mi smo u ovoj utakmici prelaskom gubili lopte i prema naprijed donosili krive odluke što je na kraju razlog zbog kojeg nismo stvorili ozbiljnije prilike – kazao je Ivanković.

U sljedećem kolu Široki Brijeg gostuje kod Sarajeva, dok će Velež na svom stadionu dočekati Leotar.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...