Duško Vujošević objavio širi spisak bh. košarkaša: Bez velikih iznenađenja

- Advertisement -

Iz Košarkaškog saveza BiH danas su objavili prvi širi spisak bh. reprezentativaca koji je objavio novi selektor Duško Vujošević. Vujošević je na spisak uvrstio 24 igrača na koje će računati u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Iskusni trener odlučio se za provjerene snage, pa tako nema velikih iznenađenja na spisku. Tek je dodao nekoliko novih imena poput Aleksandara Lazića iz Dynamica, Darka Talića iz bh. šampiona Igokee i Nedžada Muratovića iz Slobode. Također, Vujošević je na spisak uvrstio i igrače koji su činili okosnicu zlatne kadetske genracije bh. košarke Džanana Musu i Njegoša Sikiraša. Ono što se na osnovu spiska može zaključiti jeste i to da se selektor još uvijek nije odlučio kojeg će Amerikanca sa bh. pasošem koristiti u pretkvalifikacijama, Alexa Renfroa ili Zacka Wrighta, javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Na spisku su: Nemanja Gordić (Budućnost, Crna Gora), Mirza Teletović (Milwaukee Bucks, SAD), Jusuf Nurkić (Portland Trail Blazer, SAD), Elmedin Kikanović (Alba, Njemačka), Andrija Stipanović (Buyukcekmece, Turska), Milan Milošević, Edin Atić (obojica AEK, Grčka), Adin Vrabac, Kenan Karahodžić (obojica Partizan, Srbija), Draško Albijanić, Darko Talić (obojica Igokea), Emir Sulejmanović (Cibona, Hrvatska), Nikola Gajić (Primorska, Slovenija), Miralem Halilović (Šibenik, Hrvatska), Alex Renfore (Barcelona, Španija), Zack Wright (Monaco, Francuska), Džanan Musa, Markus Lončar (obojica Cedevita, Hrvatska), Aleksandar Lazić (Dynamic, Srbija), Amar Gegić (Bayern, Njemačka), Imran Polutak (Zabok, Hrvatska), Njegoš Sikiraš (Fuenlabrada, Španija), Nedžad Muratović i Almir Hasandić (obojica Sloboda).

PROČITAJTE JOŠ:  Stravična nesreća u Hrvatskoj: Poginule dvije osobe

Okupljanje košarkaške reprezentacije BiH planirano je 2. jula u Sarajevu, a utakmice pretkvalifikacija igraće u periodu od 2. do 19. augusta. Rivali bh. timu biće Slovačka, Švedska i Armenija. U prvi krug kvalifikacija plasiraće se po dvije prvoplasirane selekcije iz sve četiri pretkvalifikacione grupe. Svjetsko prvenstvo u košarci održaće se u Kini od 31. augusta do 15. septembra 2019. godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...