Duvnjak nakon poraza u finalu EURO 2020: Ponosan sam na saigrače

- Advertisement -

Rukometna reprezentacija Hrvatske poražena je večeras u Stockholmu u dramatičnom finalu Evropskog prvenstva od Španije rezultatom 20:22. Nakon susreta hrvatski rukometaš i zvanično najbolji igrač turnira Domagoj Duvnjak kazao je da je tužan zbog poraza, ali i ponosan na saigrače, prenosi Anadolu Agency (AA).

Duvnjak je odigrao još jednu sjajnu utakmicu u odbrani, ali i u napadu postigavši pet golova, čime je bio najefikasniji u redovima Hrvatske.

“Jedan od težih poraza sigurno. Tužan sam, žalostan s jedne strane, a s druge strane ponosan na ove momke, predivne momke koji su zaslužili ovu medalju. Život ide dalje. Fenomenalan turnir od prve do zadnje utakmice. Ono što je najbitnije je da ova ekipa ima takav karakter, da je to strašno, da smo se mi opet vratili danas u utakmicu. Ja im svima skidam kapu“, rekao je Duvnjak za zvaničnu internet stranicu Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Igor Karačić, srednji bek Hrvatske, inače rođeni Mostarac proglašen je za najboljeg na Evropskom prvenstvu na svojoj poziciji.

“Jako težak poraz. Jednostavno to je dio sporta i tako se izgleda moralo dogoditi. Na nama je ostavila traga utakmica s Norveškom, što se tiče naših emocija, a ne samo na fizičkom planu. Jako sam ponosan na ove momke, ovo sve što su odigrali na ovom turniru. Toliko koliko nas je imalo, skupilo se. Idemo dalje, to je sport“, rekao je Karačić.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Dan ranije, u subotu, u borbi za treće mjesto na EURO 2020 Norveška je savladala Sloveniju rezultatom 28:20.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...