Sport

Džan Grcić, nogometaš Triglava: Sretan sam u Sloveniji, a mi iz Želje živimo za taj klub

0

Džan Grcić (17) je dijete Grbavice. U Željezničaru je počeo graditi svoju uspješnu nogometnu karijeru. Prije godinu dana preselio je u slovenski klub Radomlje, kolektiv koji je poznat po afirmaciji mladih igrača. Grcić ,koji inače nastupa u veznom redu, nedavno je preselio u drugi klub iz Slovenije – Triglav. U razgovoru za Life.ba istakao je kako je sve počelo u Dolini ćupova.

Džan Grcić, nogometaš Triglava: Sretan sam u Sloveniji, a mi iz Želje živimo za taj klub, Life.ba

”Svoje prve korake napravio sam u Željezničaru sa nepunih 6 godina. Tu sam trenirao i igrao punih 10 godina. Za taj period vežu me izuzetno lijepe uspomene, jer mi iz Želje živimo za taj klub. Nadam se da ću jednog dana zaigrati na mojoj Grbavici za prvi tim”, istakao je Grcić.

Otkrio je kako je stigao u Sloveniju.

”Na preporuku Dejana i Saše Ćuka stigao sam u Sloveniju. Njima dugujem veliku zahvalnost na pažnji koja nije samo nogomet, nego sve ostale stvari koje život traži. Naravno, uz sve to imam veliku podršku porodice bez koje ne bi išlo i koja mi mnogo znači. Prvo sam bio u Radomlju, koje ima idealne uslove za razvoj mladih igrača”, kazao je talentirani veznjak.

Džan Grcić, nogometaš Triglava: Sretan sam u Sloveniji, a mi iz Želje živimo za taj klub, Life.ba

Džan Grcić

Od ove sezone je u Triglavu gdje je potpisao profesionalni ugovor.

LIFE:  Slovenski infektolozi: Važniji 'import' nego broj novih zaraza u susjedstvu

”Ovdje mi je super – grad, klub, treneri, saigrači… sve je na visokom nivou. Slovenska liga je kvalitetna  i pored toga imamo mnogo prijateljskih utakmica sa ekipama iz susjednih država i selekcijama koje se tu pripremaju. Ekipa je prošlu sezonu završila na 4. mjestu, ali siguran sam da ove godine možemo ostvariti još bolji plasman na tabeli i biti u samom vrhu. Također, ponosan sam na svoj prvi profesionalni ugovor. Prirodno je da svako želi bolje i više, ali najvažnije je da sam zdrav i bez povreda, te sretan gdje igram. A ja jesam, zaista”, zaključio je Grcić.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You may also like