Džeko o uspjesima Rome: Sve smo postigli kao tim, a ne kao pojedinci

- Advertisement -

Kapiten bh. fudbalske reprezentacije Edin Džeko u razgovoru za britanske medije istakao je da je revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona u kojoj je Roma pobijedila Barcelonu sa 3:0 jedna od najboljih koju su navijači rimskog kluba ikada vidjeli, te da su sve ove sezone postigli kao tim, a ne kao pojedinci. Dodao je da su svi u Romi sada okrenuti prvom duelu polufinala protiv Liverpoola za koji fenomenalno ove sezone igra njihov bivši saigrač Mohamed Salah, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vezani sadržaj: 

Deset stvari koje možda niste znali o Edinu Džeki

“Još od grupne faze niko nije vjerovao u Romu, mnogi su mislili da nećemo ni proći dalje, jer smo za rivale imali Atletico Madrid i Chelsea. Nismo bili favoriti za prolazak, ali smo to uradili. U četvrtfinalu rekao sam da ne želim igrati protiv Barcelone ili Manchester Cityja, i onda dobijemo Barcelonu”, priča Džeko.

Sjajani bh. napadač dodaje da su nakon poraza na Camp Nou rezultatom 1:4 u revanšu bili opušteni, ali ne u smislu da su mislili da su već ispali.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesvakidašnji prizor: Zmija prekinula meč u Srbiji, ujela sudiju, ali je postao heroj

“Rekli smo sebi: ‘U redu, definitivno nemamo šta izgubiti nakon 1:4 u Barceloni.’ Definitivno imamo kvalitet da pobijedimo bilo koju ekipu, ali nakon što izgubite 1:4 niko ne očekuje da ćete se vratiti. Međutim, stadion je bio pun, naši navijači su bili tu i morali smo ići na sve ili ništa. Kada se postigne gol u ranim minutama sve se mijenja. Definitivno nam je dalo energiju da do kraja uspijemo postići tri gola i prođemo dalje”, kaže Džeko.

Sada je pred Romom novi veliki izazov u Ligi šampiona – Livepool. “Redse” ove sezone predvodi Salah, do prošle sezone Džekin saigrač u Romi.

“Prije svega, šteta je što je otišao, ali očigledno je morao otići. Na kraju se ispostavilo da je dobro odlučio jer pravi neke nevjerovatne stvari u Premier ligi, koja nije lagana za igrati. Salah je sjajan igrač i momak, pa se nadam da će ove sezone oboriti neke rekorde. Nadam se da će postići još golova u Premier ligi, ali ne i u Ligi šampiona”, rekao je Džeko i nastavio:

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

“Poznajem Jurgena Kloppa iz Njemačke. Poznajem njegov stil igre, a to je napadački fudbal. Bićemo spremni, moramo biti. Mi smo tim. Sve što smo postigli do sada uradili smo kao tim. Ne kao pojedinci, već kao tim, jer smo uvijek vjerovali u sebe kada niko nije vjerovao u nas i dali smo sve u svakoj utakmici.”

Džeko je naglasio da mu je drago što je zimus odbio ponudu Chelseaja i ostao u Romi. Dodao je da mu je bilo jako drago kada je čuo da ga “plavci” žele jer se radi o velikom klubu, ali da je ostao jer je htio igrati Ligu šampiona i po prvi put u karijeri plasirati se u četvrtfinale.

“Sada smo u polufinalu i pokušaćemo da uđemo u finale. Znači da sam dobro odlučio”, zaključio je Džeko.

Prva utakmica polufinala Lige šampiona između Rome i Liverpoola igraće se 24. aprila na rimskom stadionu Olimpic. Revanš je na programu 2. maja na Anfield Roadu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...