Džekomanija ponovo zavladala Rimom

- Advertisement -

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko produžio je ugovor s Romom do 30. juna 2022. godine i tako prekinuo sve špekulacije.

Premda je u posljednje vrijeme bilo govora o prelasku u Inter, do toga neće doći.

Piše:Edin Isanović

Nakon što je parafirao novi ugovor Džeko je koračao stazom zadovoljstva.

”Razgovori sa čelnicima kluba, odnos s mojim saigračima i ljubav navijača ponovo su učinili da shvatim šta sam naučio ovdje tokom protekle četiri godine. Ovdje imam sve što mi je potrebno da osvojim nešto i presretan sam što ću ovdje ostati još neko vrijeme. Također, posljednjih sedmica shvatio sam koliko klub želi da ostanem”, podvukao je Džeko nakon potpisa ugovora.

Edin Džeko

U četiri odigrane sezone postigao je 87 pogodaka u 179 nastupa

Inače, Džeko je u Romu došao u ljeto 2015. godine. U četiri odigrane sezone postigao je 87 pogodaka u 179 nastupa, što ga je svrstalo na sedmo mjesto najboljih strijelaca kluba u historiji. Već na samom dolasku prije četiri godine bilo je jasno da će ovaj transfer izazvati veliku pažnju italijanskih medija i navijača pomenutog kluba. U dobrom je raspoloženju nogometna Italija, a posebno onaj dio kojem je pri srcu Roma, dočekala vijest o transferu Edina Džeke iz Manchester Cityja. Odavno jedan strani igrač nije dočekan s toliko glamura u glavnom italijanskom gradu. Džekomanija je tada zavladala Rimom, a to se ponovilo 16. augusta 2019. godine.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Svi velikani Rome su nosili dres s brojem 9

Koliko se Džeko tada senzacionalno doživljavao i pozicionirao kao lider ekipe koju je u to vrijeme gradio Rudi Garcija, dovoljno je reći da su mu dali dres s brojem 9, uz riječi – “svi su velikani Rome nosili taj dres”. Prethodnih godina Džeko je igrao izuzetno dobro i postao ljubimac navijača. U sezoni 2016/17 postao je prvi topnik Serie A. Tada je 29 puta zatresao protivničke mreže. U pomenutoj sezoni u svim takmičenjima postigao 39 pogodaka. Uz 29 pogodaka u Seriji A naš napadač je dao dva pogotka u Kupu i osam u Evropskoj ligi, gdje je također krunisan za najboljeg strijelca.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Golgeter iz Sarajeva

Veliku ulogu u produženja ugovora Džeke imao je predsjednik Rome Jim Pallotta koji je želio da Edin  ostane u Romi. Uspio je, dogovor je okončan na obostrano zadovoljstvo. Golgeter iz Sarajeva ,koji je u februaru 2017. godine i legendarnog Batistutu poslao u historiju, težit će da sa Vučicom osvoji jedan trofej. A u ”Vječnom gradu” ponovo je Džekomanija.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...