Džumhur: Protiv Nadala nisam prikazao svoj najbolji tenis

- Advertisement -

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur nastup na Australian Openu okončao je jutros porazom u trećem kolu od prvog reketa svijeta Španca Rafaela Nadala. Nakon susreta Džumhur je naglasio da je svjestan da nije pružio svoj najbolji tenis koji može, te da je vjerovatno “sagorio“ od prevelike želje da se prikaže u što boljem svjetlu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nadal je nakon sat i 50 minuta igre slavio sa ubjedljivih 3:0, po setovima 6:1, 6:3 i 6:1, pa je logično što Džumhur žali, jer nije pružio jači otpor najboljem teniseru svijeta.

“Sada kada su se slegle strasti želim reći da mi je najviše zbog samog sebe žao što nisam pružio tenis koji mogu igrati, što nisam odigrao kako mogu. Naravno, postoji žal zbog toga, ali na kraju krajeva dio posla koji sam morao da odradim sam uradio. Prošao sam dva kola, nakon povrede i u trenutku kada nisam bio siguran hoću li uopšte igrati na Australian Openu. Zato je važno što sam prošao ta dva kola i pokazao dobru igru, te stigao do meča sa Nadalom“, kazao je Džumhur i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

“Protiv njega definitivno nisam prikazao svoj najbolji tenis. Mislim da sam u toj želji da što bolje odigram izgorio i to je bio najveći problem. Očekivao sam mnogo više od sebe, ali nisam uspio. S druge strane sve ovo što sam rekao ne umanjuje igru Nadala, koja je bila na vrhunskom nivou. Pokazao je zašto je prvi na svijetu, zašto je prošle godine osvojio dva Grand Slama i zaista mu čestitam na današnjem meču.“

Trenutno 30. igrač svijeta, koji je u Melbourneu bio i 28. nosilac prvog Grand Slam turnira sezone, ipak, zadovoljan napušta Australiju.

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

“Meni ostaje da vidim koje su to stvari bile loše, kako se ne bi ponavljale, da bi uspio izvući najbolju pouku da u sljedećim ovakvim mečevima protiv najjačih igrača budem bolji. Ovo nije loš početak sezone, osvojio sam 90 bodova na Australian Openu. Kada bi na svim Grand Slam i Masters turnirima prošao po dva kola približio bih se ulasku među prvih 20 na svijetu. Koliko god sam sada nezadovoljan zadnjim mečom, sveukupna slika je odlična“, zaključio je Džumhur, te zahvalio navijačima i svima koji su bili uz njega.

Bh. teniser bi zahvaljujući plasmanu u treće kolo Australian Opena na narednoj ATP listi trebao napredovati sa za dva mjesta i biti 28. teniser svijeta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...