Edin Džeko: Roma zaslužuje da osvaja trofeje

- Advertisement -

Bh. fudbaler Edin Džeko rekao je da Roma zaslužuje da osvaja trofeje i da rimska “vučica“ postaje sve bolja i bolja sa svakom sezonom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Roma je osvojila Kup i Superkup Italije 2008. godine i trenutno su u 11. sezoni bez pehara.

Još uvijek se ne zna kako će tekuća sezona završiti za rimski klub, jer ima šansu da osvoji barem jedan trofej. Naime, Roma se plasirala u osminu finala Lige Evrope, gdje joj je rival Sevilla. No, zbog globalne pandemije korona virusa sva takmičenja su obustavljena pa i Liga Evrope.

“Šteta je za klub poput ovog da u posljednjih nekoliko sezona nije ništa osvojio. Nadam se da se to može promijeniti, jer ovaj klub, prije svega, zaslužuje osvajanje trofeja“, istakao je Džeko za britanske medije i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

“U ovom klubu postoji sve što hoćete, sve što poželite. Samo nam je potreban posljednji korak, da osvojimo neki trofej. Svaki trofej daje vam više samopouzdanja i više vjere da možete postići još više. Moram reći da je klub izuzetno napredovao u posljednje četiri godine, iz sezone u sezonu sve je veći i veći.“

Po završetku karijere Francesca Tottija kapitensku traku je preuzeo Daniele De Rossi, koji je sezonu kasnije otišao u Argentinu, a naslijedio ga je Alessandro Florenzi. No, odlaskom Florenzija na posudbu u Sevillu novi kapiten postao je Džeko.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

“Privilegija je da postanem kapiten poslije svih tih sjajnih momaka. Tottija i De Rossija, koji su velike legende ne samo u Rimu, nego i u Italiji. Time je veća odgovornost. Došao sam sa 30, narednog mjeseca punim 34 godine. Osjećam se spremno za sve izazove“, naglasio je Džeko.

Bh. napadač karijeru je počeo u sarajevskom Željezničaru, a zatim je igrao za Usti nad Labem, Teplice, Wolfsburg, Manchester City i sada Romu. Za “vučicu“ je odigrao 211 takmičarskih utakmica i postigao 102 gola. U dresu reprezentacije BiH nastupio je 107 puta uz 58 pogodaka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...