Edin Džeko: Šokiran sam onim što se desilo u Londonu, izdrži Muamba!

- Advertisement -

Šokiran sam onim što se dešavalo na utakmici između Tottenhama i Boltona. Nisam mogao vjerovati kada sam vidio da se Muamba srušio. Odmah sam pomislio da nešto nije u redu i nažalost, bio sam u pravu. Iskreno se nadam da će biti dobro. Strašno je ovo što se desilo i sada se samo možemo moliti da će se Muamba izvući. Svi smo uz njega i njegovu porodicu, kojoj je u ovim teškim trenucima najteže. Želim vjerovati da će se Muamba, ipak, oporaviti. Izdrži Fabrice, svi smo uz tebe, napisao je Edin Džeko na svojoj internetskoj stranici.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Podsjećamo, nogometaš  Boltona Fabrice Muamba pao je na teren tokom utakmice sa Tottenhamom  i, prema prvim informacijama, bori se za život. Susret u Londonu je prekinut pri rezultatu 1:1 i neće se nastaviti zbog ozbiljnosti situacije. U trenutku kada je Muamba pao kao pokošen u 40. minutu utakmice, nikog od drugih igrača nije bilo u njegovoj blizini.

Prema prvim vijestima iz Engleske, 23-godišnji Muamba se bori za život. Ljekari su na licu mjesta pokušali reanimaciju, a potom je ovaj igreč rođen u Zairu hitno odvežen u bolnicu.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Sudija Howard Webb je u tunelu razgovarao sa svim igračima i kolegama arbitrima i niko od njih nije izrazio spremnost da usljed ovakvog slijeda događaja nastavi sa nastupom. Muamba je ponikao u omladinskom pogodnu Arsenala, odakle je poslat na pozajmicu u Birmingham city u sezoni 2006/2007. Za Birmingham je odigrao i narednu sezonu kao stalno angažovan igrač, a od 2008. je u Boltonu. Za Englesku je nastupao u svim uzrasnim reprezentativnim kategorijama osim za seniorsku selekciju.


- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...