Elvis Mujić sudi veliki derbi na Koševu: Hoće li ”nepoželjni” djelilac pravde kod bordo navijača opravdati očekivanja ili su namjere drugačije?

- Advertisement -

Puno se posljednjih dana u gradu na Miljacki govorilo o tome ko će biti glavni sudija meča između Sarajeva i Borca u okviru 26. kola Premijer lige BiH. Zvanično je odlučeno kako će to biti Elvis Mujić, a pomoćnici su mu Damir Lazić i Radislav Kačavenda. Četvrti sudija na ovom meču bit će Antoni Bandić.

Piše: Edin Isanović

Tako će pomenuti djelioci prvade biti pod velikim pritiskom pred okršaj prvoplasiranog i drugoplasiranog na tabeli.

Borac zaostaje pet bodova

Dakako, dolaskom novih ljudi u Komitet za suđenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali i predsjednika Saveza Vice Zeljkovića, bilo je do sada nekih čudnih sudijskih odluka koje su išle na ruku banjalučkom Borcu.

Stoga su u Bordo timu pribojavaju sudijskih odluka u okršaju za vikend jer tim iz Banja Luke zaostaje pet bodova za vodećim Sarajevom. U jutarnjim satima pojavila se informacija kako je prvobitno bio predložen Aleksandar Njegomirović, ali se kompromis našao u – Elvisu Mujiću.

PROČITAJTE JOŠ:  Poskupljuje gorivo, cijene veće za pet feninga po litri

Pomenuti sudija je protekli vikend dijelio pravdu na meču Željezničar – Mladost Doboj Kakanj koji je na kraju okončan rezultatom 4:4. Ipak, gosti su dosta ”galamili, nakon utakmice na Mujića koji im je dodijeli dva crvena kartona, a dosudio je i jedanaesterac za Plave.

No, bez obzira na pojedine propuste (neke odluke su bile opravdane), Mujić je nagrađen novim derbijem. Prethodno je sudio meč Olimpik – Velež. Dakle, tri posljednja kola sudija iz Banovića delegiran je u glavni grad BiH. S druge strane, najbolje bh. sudije Haris Kaljanac, Irfan Peljto (obojica sude evropske utakmice) i Admir Šehović su delegirani kao četvrte sudije. U najmanju ruku – čudno.

Mujić je pod velikim pritiskom i samo korektnim suđenjem može opravdati povjerenje

Jasno je kako je Elvis odavno ”nepoželjan’ na mečevima Sarajeva kod pristalica bordo boje, ali i kod čelnika kluba. U nekoliko navrata je Mujić prethodnih sezona oštetio tim sa Koševa. Tako su u novembru 2019. godine čelnici aktuelnog bh. prvaka predali zahtjev NS/FS BiH u cilju izuzeća glavnog arbitra Mujića susreta tadašnjeg 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Radnik Bijeljina – FK Sarajevo. Prethodno ih je sudija iz Banovića, kako su naveli, oštetio u Kupu BiH na Pecari protiv Širokog Brijega.

PROČITAJTE JOŠ:  Oprez: Medvjedi u urbanom dijelu Babanovca na Vlašiću

No, zahtjev je odbijen. I sjećate li se šta se desilo u tom meču? Mujić nije dosudio čist jedanesterac za goste. Kasnije je suspendovan jedan ciklus suđenja utakmica.

Sve sugeriše kako Mujića na najvećem bh. stadionu čeka težak zadatak, a samo svojim korektnim suđenjem može pokazati kako nema drugačije namjere od objektivnog suđenja. Također, veliku ulogu u ovom meču imat će i pomoćne sudije koje će biti pod posebnom lupom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...