Englezima Liga prvaka, Italijanima Europa liga

- Advertisement -

Saznali smo osam najboljih (onih koji će u drugi krug iduće godine) nakon sinoćnjih osam utakmica zadnjeg kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D.

To su: Borussia D., Atletico Madrid, Barcelona, Tottenham, PSG, Liverpool, Porto i Schalke.

S nestrpljenjem smo čekali okršaj na Anfieldu gdje je Liverpoolu samo pobjeda odgovarala u okršaju sa Napolijem koji je iz kola u kolo u Ligi prvaka rastao.

Liverpool je na kraju i stigao do željenog rezultata (Liverpool – Napoli 1:0) zahvaljujući Salahu i njegovom golu u 34. minuti meča, ali činjenica da Karius (golman kojeg nije potrebno posebno predstavljati) danas brani u Istanbulu (Besiktas), odnosno da je na golu Liverpoola Alisson koji je doveden upravo za ovakve utakmice (a možda i finale Lige prvaka), jednako je bitan za ovu pobjedu Liverpoola nad Napolijem koliko i strijelac Salah.

PROČITAJTE JOŠ:  Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

U drugom meču u ovoj grupi PSG je rutinski odradio gostovanje na prepunoj “Marakani“ (sad je to stadion “Rajko Mitić“) protiv Crvene zvezde (Crvena zvezda – PSG 1:4).

Inter je u jednoj kukavičkoj i jako kalkulantskoj utakmici pokušao osvojiti poziciju br. 2. u grupi “B“, razmišljajući valjda da će Barcelona sigurno dobiti Tottenham na svom terenu, tako da su oni nakon što su izjednačili (u 73. minuti na 1:1) u duelu protiv PSV-a igrali na neriješeno, ne pokazujući previše želje da postignu drugi gol za sva tri boda (Inter – PSV 1:1).

Sve prethodno rečeno fenomenalno koristi Lucas koji na asistenciju Kanea Tottenhamu donosi izjednačenje na Camp Nou u 85. minuti (Barcelona – Tottenham  1:1), te tako Tottenhamu odigurava najmanje dvije utakmice na proljeće 2019. godine, a Inter lansira u šešir sa Gojakom i Hajrovićem za nokaut fazu Europa league.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

Ostali rezultati su očekivani a izgledaju ovako:  Galatasaray – Porto 2:3; Schalke – Lok.Moscow 1:0; Club Brugge – Atl. Madrid 0:0; Monaco – Bor. Dortmund 0:2.

Srijeda nam donosi posljednje mečeve u grupama E, F, G i H. Očekujemo na dvije od osam utakmica mnogo više neizvjesnosti i uzbuđenja nego na preostalih šest u kojima je manje više sve riješeno (ali ni u njima nije isključenja golijada). Na rasporedu su:

18:55   Real Madrid – CSKA

18:55   Plzen – Roma

21:00   Ajax – Bayern

21:00   Benfica – AEK

21:00   Manchester City – Hoffenheim

21:00   Shakhtar – Lyon

21:00   Young Boys – Juventus

21:00   Valencia – Manchester Utd.

 

 

 

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...